سایت خبری
famaserver
  • صفحه نخست
  • تکنولوژی
  • علم و دانش
  • بازی
  • فناوری
  • اینترنت
  • موبایل
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

با آیفون ۱۷ دیگر عکس‌های سلفی خراب نمی‌شود!

با آیفون ۱۷ دیگر عکس‌های سلفی خراب نمی‌شود!

2 ماه پیش
معیوب‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان؛ آیفون و سامسونگ در میانه جدول خرابی

معیوب‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان؛ آیفون و سامسونگ در میانه جدول خرابی

2 ماه پیش
جنجال خط و خش‌های آیفون ۱۷؛ اپل علت واقعی را توضیح داد

جنجال خط و خش‌های آیفون ۱۷؛ اپل علت واقعی را توضیح داد

2 ماه پیش
شارژ ۸۰ درصدی باتری: افسانه یا واقعیت؟ (تحلیل علمی)

شارژ ۸۰ درصدی باتری: افسانه یا واقعیت؟ (تحلیل علمی)

2 ماه پیش
آموزش: دلیل کند شدن و ری‌استارت مداوم گوشی‌های اندرویدی چیست؟

آموزش: دلیل کند شدن و ری‌استارت مداوم گوشی‌های اندرویدی چیست؟

2 ماه پیش
وان‌پلاس ۱۵: تاریخ عرضه جهانی و مشخصات فنی فاش شد

وان‌پلاس ۱۵: تاریخ عرضه جهانی و مشخصات فنی فاش شد

2 ماه پیش
قیمت مقرون به صرفه آیفون ۱۷ در آمریکا

قیمت مقرون به صرفه آیفون ۱۷ در آمریکا

2 ماه پیش
چرا باید حالت هواپیما را در گوشی فعال کنیم؟ مزایا و کاربردهای شگفت‌انگیز

چرا باید حالت هواپیما را در گوشی فعال کنیم؟ مزایا و کاربردهای شگفت‌انگیز

2 ماه پیش
کاهش 20 درصدی واردات تلفن همراه در 5 ماهه امسال

کاهش ۲۰ درصدی واردات تلفن همراه در ۵ ماهه امسال

2 ماه پیش
۵ عادت مخرب که گوشی هوشمند شما را نابود می‌کند

۵ عادت مخرب که گوشی هوشمند شما را نابود می‌کند

2 ماه پیش

دانشمندان ششمین مزه اصلی را که زبان تشخیص می‌دهد کشف کردند

زمان انتشار: 11 اکتبر 2023 ساعت 17:36

دسته بندی: فناوری

شناسه خبر: 748252

زمان مطالعه: 8 دقیقه

دانشمندان ششمین مزه اصلی را که زبان تشخیص می‌دهد کشف کردند

دانشمندان ششمین مزه اصلی را که زبان تشخیص می‌دهد کشف کردند

پژوهش‌هایی که روز پنجشنبه در نشریه نیچر کامیونیکیشنز منتشر شده است، می‌گوید گیرنده‌های پروتئین روی زبان که به تشخیص طعم ترش کمک می‌کنند، به کلرید آمونیوم – ماده‌ محبوب برخی از آب‌نبات‌های اسکاندیناویایی – نیز واکنش نشان می‌دهند.

به گزارش بیکینگ و به نقل از ایندیپندنت، امیلی لایمن، عصب‌شناس و یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت: «اگر در کشوری اسکاندیناویایی زندگی می‌کنید، با این طعم آشنا خواهید شد و ممکن است از آن خوشتان بیاید.»

شیرین‌بیان نمکی دست‌کم از اوایل قرن بیستم در برخی کشورهای اروپای شمالی، آب‌نباتی محبوب و مواد تشکیل‌دهنده آن نمک سالمیاک یا کلرید آمونیوم است.

با اینکه دانشمندان می‌دانستند زبان به‌نوعی به کلرید آمونیوم واکنش نشان می‌دهد، اما با وجود چندین دهه‌ پژوهش گسترده، هنوز مشخص نبود کدام گیرنده‌های خاص پروتئین روی زبان به آن واکنش نشان می‌دهند.

این فرایند زمانی واضح‌تر شد که پژوهش‌های اخیر، از طریق یک گیرنده پروتئین در زبان به نام اوتوپ۱ (OTOP1)، پروتئین مسئول تشخیص طعم ترش را کشف کرد.

این پروتئین در غشای سلول‌های زبان وجود دارد و مسیری برای حرکت یون‌های هیدروژن – یکی از اجزای اصلی غذای ترش اسیدی – به داخل سلول می‌سازد.

اوتوپ۱ در لیموناد – که سرشار از اسید سیتریک و اسید اسکوربیک است – و سایر غذاهای اسیدی مانند سرکه که در اثر برخورد با زبان طعم ترش شدیدی به‌وجود می‌آورند، نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

از آنجا که کلرید آمونیوم بر غلظت یون‌های هیدروژن داخل سلول نیز تاثیر می‌گذارد، پژوهشگران به این فکر افتادند که ممکن است اوتوپ ۱ را نیز تحریک کند.

آن‌ها برای مطالعه این امر ژن مسئول گیرنده اوتوپ۱ را به سلول‌های انسانی آزمایشگاهی تزریق کردند تا این سلول‌ها، گیرنده اوتوپ۱ تولید کنند.

سپس این سلول‌ها را در معرض اسید یا کلرید آمونیوم قرار دادند و پاسخ‌ها را سنجیدند.

دکتر لایمن گفت: «دریافتیم که کلرید آمونیوم یک فعال‌کننده واقعا قوی مسیر اوتوپ۱ است. این ماده به اندازه اسید یا بهتر از آن فعال می‌شود.»

آن‌ها دیدند که مقادیر کمی آمونیاک از کلرید آمونیوم به داخل سلول راه یافت.

 

دانشمندان ششمین مزه اصلی را که زبان تشخیص می‌دهد کشف کردند

از آنجا که آمونیاک قلیایی است، پ‌هاش (pH) را افزایش می‌دهد و این امر به کاهش یون هیدروژن منجر می‌شود.

به گفته دانشمندان، این تفاوت پ‌هاش باعث هجوم یون‌های هیدروژن به اوتوپ۱ می‌شود، که با سنجش تغییرات هدایت الکتریکی طول این مسیر مشخص می‌شود.

دانشمندان برای این سنجش از سلول‌های جوانه چشایی موش‌های معمولی و موش‌های اصلاح ژنتیکی‌شده که اوتوپ۱ تولید نمی‌کنند استفاده کردند.

آن‌ها میزان واکنش‌های الکتریکی سلول‌های چشایی را هنگام ورود کلرید آمونیوم اندازه‌گیری کردند.

با اینکه پتانسیل عمل سلول‌های جوانه چشایی موش‌های معمولی پس از افزودن کلرید آمونیوم افزایش شدیدی نشان داد، اما سلول‌های جوانه چشایی موش‌های بدون اوتوپ۱ نتوانستند به این نمک واکنش نشان بدهند.

این آزمایش تایید کرد که اوتوپ۱ به کلرید آمونیوم پاسخ می‌دهد.

دانشمندان به این نکته نیز پی بردند که طعم کلرید آمونیوم برای موش‌های دارای پروتئین اوتوپ ۱ کارکردی، ناخوشایند بود و آب حاوی آن نمک را نمی‌نوشیدند، درحالی‌که موش‌های بدون این پروتئین حتی به محلول حاوی غلظت‌ بسیار بالای این ماده واکنشی نشان ندادند.

دکتر لایمن گفت: «این واقعا مهم بود. این امر نشان می‌دهد که برای پاسخ رفتاری به آمونیوم باید مسیر اوتوپ۱ وجود داشته باشد.»

پژوهشگران همچنین پی بردند که گویا مسیر اوتوپ۱ برخی گونه‌های جانوری از سایر گونه‌ها به کلرید آمونیوم حساس‌تر است.

این پژوهشگران گمان می‌کنند که توانایی چشیدن کلرید آمونیوم ممکن است سازگاری باشد که به موجودات زنده کمک می‌کند از خوردن مواد بیولوژیکی آسیب‌زا حاوی آمونیوم غلیظ دوری کنند.

دکتر لایمن توضیح داد: «آمونیوم در مواد زائد – مثل کود – وجود دارد و تا حدی سمی است، بنابراین منطقی است که سازوکارهای چشایی برای تشخیص آن تکامل یافته باشد.» با این حال، افزود که برای درک تفاوت‌های گونه‌های مختلف لازم است مطالعه‌های بیشتری انجام شود.

حتما بخوانید : دویدن به اندازه دارو به درمان افسردگی کمک می‌کند

مجله خبری بیکینگ

برچسب ها
حس ششم
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • خانه پوشالی OpenAI؛ سقوط از اوج، تا رقابت با گوگل و رقبای جدید
    خانه پوشالی OpenAI؛ سقوط از اوج، تا رقابت با گوگل و رقبای جدید 16 ساعت پیش
  • سفید شدن موها می‌تواند خبر خوبی برای سلامت شما باشد
    سفید شدن موها می‌تواند خبر خوبی برای سلامت شما باشد 16 ساعت پیش
  • گروه خونی بر احتمال سکته مغزی زودهنگام تاثیر می‌گذارد
    گروه خونی بر احتمال سکته مغزی زودهنگام تاثیر می‌گذارد 16 ساعت پیش
  • موتورولا با طراحی کتابی، بازار گوشی‌های تاشو را متحول می‌کند
    موتورولا با طراحی کتابی، بازار گوشی‌های تاشو را متحول می‌کند 16 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • ارتباطات 160
  • امنیت 293
  • اینترنت 3435
  • بازی 8814
  • برنامه نویسی 34
  • تبلیغات 21
  • تکنولوژی 30081
  • دانش‌بنیان 1
  • رمز ارز 1252
  • سیستم عامل 209
  • شبکه اجتماعی 632
  • علم و دانش 14927
  • فناوری 7516
  • کاریکاتور 556
  • کسب و کار 685
  • موبایل 724
  • میزبانی وب 40
  • نرم افزار - سخت افزار 424

جدیدترین مقالات

  • هاست اقتصادی چیست؟ راهنمای خرید هاست ارزان با کیفیت و امنیت بالا
    هاست اقتصادی چیست؟ راهنمای خرید هاست ارزان با کیفیت و امنیت بالا 18 ساعت پیش
  • رمز موفقیت تریدرها با سرور مجازی فرانسه (پینگ پایین، امنیت بالا)
    رمز موفقیت تریدرها با سرور مجازی فرانسه (پینگ پایین، امنیت بالا) 18 ساعت پیش
  • تکنولوژی‌های هوشمند در اینورترهای اینوت و نقش آن‌ها در بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع
    تکنولوژی‌های هوشمند در اینورترهای اینوت و نقش آن‌ها در بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنایع 18 ساعت پیش
  • قیمت امروز آهن آلات
    قیمت امروز آهن آلات 18 ساعت پیش
  • نمایندگی مبل ترکیه در تهران
    نمایندگی مبل ترکیه در تهران 18 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار | کلاس آنلاین | رپورتاژ خارجی

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور