سایت خبری
famaserver
  • صفحه نخست
  • تکنولوژی
  • علم و دانش
  • بازی
  • فناوری
  • اینترنت
  • موبایل
سایت خبری

سرتیتر خبرها

آیفون ۱۸ بدون Face ID ارائه می شود

آیفون ۱۸ بدون Face ID ارائه می شود

18 ساعت پیش
عزم شیائومی برای رقابت جدی با  آیفون ۱۷

عزم شیائومی برای رقابت جدی با آیفون ۱۷

18 ساعت پیش
همه چیز درباره آیفون ۱۷، آیفون ایر و ایرپاد پرو ۳ در رویداد جدید اپل

همه چیز درباره آیفون ۱۷، آیفون ایر و ایرپاد پرو ۳ در رویداد جدید اپل

18 ساعت پیش
قاتل خاموش خواب: چگونه گوشی و لپ‌تاپ مغز شما را فریب می‌دهند؟

قاتل خاموش خواب: چگونه گوشی و لپ‌تاپ مغز شما را فریب می‌دهند؟

18 ساعت پیش
چرا بعد از نصب iOS ۲۶ باتری آیفون سریع‌تر خالی می‌شود؟

چرا بعد از نصب iOS ۲۶ باتری آیفون سریع‌تر خالی می‌شود؟

18 ساعت پیش
بررسی آیفون ایر؛ باریک‌ترین و سبک‌ترین گوشی اپل تا امروز

بررسی آیفون ایر؛ باریک‌ترین و سبک‌ترین گوشی اپل تا امروز

18 ساعت پیش
«اتاقک بخار» مشکل داغ کردن آیفون را حل کرد

«اتاقک بخار» مشکل داغ کردن آیفون را حل کرد

18 ساعت پیش
پشت پرده سوءاستفاده ۳۰ شرکت‌ در واردات غیرقانونی آیفون و سامسونگ

پشت پرده سوءاستفاده ۳۰ شرکت‌ در واردات غیرقانونی آیفون و سامسونگ

18 ساعت پیش
مدیرعامل شیائومی ادعای کپی‌برداری از اپل را رد کرد

مدیرعامل شیائومی ادعای کپی‌برداری از اپل را رد کرد

19 ساعت پیش
فاجعه طراحی یا نقص تولید؟ ماجرای آسیب‌پذیری آیفون ۱۷ پرو مکس در برابر ضربه

فاجعه طراحی یا نقص تولید؟ ماجرای آسیب‌پذیری آیفون ۱۷ پرو مکس در برابر ضربه

19 ساعت پیش

چرا تخم مرغ با حرارت دادن سفت می‌شود؟

زمان انتشار: 17 فوریه 2025 ساعت 11:52

دسته بندی: علم و دانش

شناسه خبر: 893269

زمان مطالعه: 7 دقیقه

چرا تخم مرغ با حرارت دادن سفت می‌شود؟

چرا تخم مرغ با حرارت دادن سفت می‌شود؟

به گزارش بیکینگ، حرارت‌دادن معمولاً روشی برای نرم‌کردن مواد مختلف است. براثر حرارت، جامدات به مایعات تبدیل می‌شوند، مایعات به گاز و زمانی که این فرآیند به‌طور کامل انجام نشود، گرمای اضافی می‌تواند باعث نرم‌ترشدن جامد یا رقیق‌تر شدن مایع شود. پس چرا تخم‌مرغ‌ها که معمولاً درونشان مایع است، استثنا هستند و هنگام پختن به حالت سفت درمی‌آیند؟

وقتی اجداد ما دریافتند که قراردادن غذاها نزدیک به آتش می‌تواند مواد مغذی بیشتری را در دسترس قرار دهد، احتمالا تخم‌مرغ به یکی از اولین غذاهای پختنی تبدیل شد.

به نقل از زومیت، تخم‌هایی که بیرون بدن گذاشته می‌شوند، سرشار از پروتئین‌ها، چربی‌ها و مواد مغذی دیگر هستند تا جنین بتواند رشد و تکامل یابد. این روش آن‌قدر موفق بوده که بیشتر موجودات پیچیده روی زمین از آن استفاده می‌کنند و میلیون‌ها سال است همین کار را انجام می‌دهند. بااین‌حال، این نوع تولیدمثل معایبی هم دارد، به همین دلیل پستانداران (به جز مونوتریم‌ها) و برخی از ماهی‌ها و خزندگان مسیر تولد زنده را انتخاب کرده‌اند.

یکی از مشکلات اصلی تخم این است که مواد مغذی موجود در آن برای بسیاری از حیوانات دیگر هم مفید است؛ بنابراین حیوانات اگر بتوانند به سراغ خوردن تخم دیگر گونه‌ها می‌روند. بنابراین، والدین باید یا تخم‌ها را خیلی خوب پنهان کنند یا با جان خود از آن‌ها محافظت کنند. در برخی موارد، برخی حیوانات مانند قورباغه‌های نیشکر، حتی تخم اعضای گونه‌ی خودشان را نیز وعده غذایی خوشمزه می‌دانند.

انسان‌ها احتمالاً تنها موجوداتی هستند که متوجه شدند پختن غذا باعث می‌شود مواد مغذی آن‌ها بیشتر در دسترس قرار گیرد. در فرآیند پختن، ابتدا سفیده تخم‌مرغ یا آلبومین سفت می‌شود. اگرچه آلبومین عمدتاً آب است، پروتئین‌های زیادی در خود دارد.

پروتئین‌ها از زنجیره‌های طولانی از آمینواسیدها ساخته شده‌اند و ژن‌ها مشخص می‌کنند این آمینواسیدها به چه ترتیبی کنار هم قرار بگیرند. علت رقیق‌بودن سفیده تخم مرغ این است که بیشتر از آب تشکیل شده است و علاوه‌براین، آمینواسیدها پیوندهای ضعیفی با هم دارند.

پیوندهای میان آمینواسیدهای همه‌ی پروتئین‌ها ضعیف نیست. برای مثال، کراتین، پروتئینی که در مو و ناخن‌های ما وجود دارد، خیلی محکم‌تر است؛ اما این استحکام، حل‌نشدن در آب را در پی دارد. بنابراین، تکامل پروتئین‌های مناسب‌تری را برای تخم‌مرغ‌ انتخاب کرده است.

گرما پیوندهای بین مولکول‌ها را می‌شکند و معمولاً باعث نرم‌شدن مواد می‌شود. اما وقتی صحبت از پروتئین‌ها می‌شود، اثر گرما این است که پیوندهای ضعیف بین آمینواسیدها را می‌شکند. این فرایند بیوشیمیایی که به آن «دناتوره‌شدن» می‌گویند، باعث می‌شود پروتئین‌ها باز شوند و شکلشان تغییر کند.

اگر آمینواسیدها جدا از هم باقی می‌ماندند، سفیده تخم‌مرغ حتی نرم‌تر (یعنی رقیق‌تر) از قبل می‌شد. اما درعوض، آمینواسیدها به کمک انرژی اضافی که به آن‌ها امکان می‌دهد جابه‌جا شوند و قوی‌ترین همتاها را پیدا کنند، پیوندهای جدید و محکم‌تری را تشکیل می‌دهند.

وقتی پروتئین‌های جدید در سفیده تخم‌مرغ تشکیل می‌شوند، آب اطرافشان بیرون می‌رود و سفیده سفت می‌شود. اگر حرارت زیادی اعمال شود، پیوندهای قوی‌تری بین آمینواسیدها شکل می‌گیرد که باعث می‌شود تخم‌مرغ سفت و لاستیکی شود و طعم خوشایند نداشته باشد.

زرده تخم‌مرغ برای تغییر حالت به دمای کمتری نیاز دارد و این تغییر باید مدت زمان بیشتری طول بکشد. به همین دلیل، اگر زمان پخت را تغییر بدهید، می‌توانید زرده تخم‌مرغ را به صورت رقیق، نیمه‌پز یا سفت‌ درآورید، درحالی‌که سفیده تخم‌مرغ همیشه سفت خواهد ماند.

تخم‌مرغ را می توان به روش‌های دیگری مثل هم‌زدن یا افزودن مواد شیمیایی خانگی نیز تغییر داد. وقتی این کارها موجب تشکیل پیوندهای جدید شود، تخم‌مرغ هم سفت‌تر می‌شود، اما نتیجه‌ی کار ممکن است با آنچه درجریان حرارت‌دیدن به دست می‌آید، یکی نباشد.

۵۸۵۸

حتما بخوانید : یک خبر ناراحت‌ کننده برای ترامپ

مجله خبری بیکینگ

برچسب ها
مرغ و تخم مرغ
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • چین در عمق ۷۰۰ متری زمین دنبال چه می‌گردد؟ / به دام انداختن مرموزترین ذره‌ جهان
    چین در عمق ۷۰۰ متری زمین دنبال چه می‌گردد؟ / به دام انداختن مرموزترین ذره‌ جهان 19 ساعت پیش
  • خداحافظی با موس‌های پردردسر /  طراحی‌های جدید برای کاهش درد مچ دست
    خداحافظی با موس‌های پردردسر / طراحی‌های جدید برای کاهش درد مچ دست 19 ساعت پیش
  • بدنه این گوشی چهار برابر تیتانیوم استحکام دارد
    بدنه این گوشی چهار برابر تیتانیوم استحکام دارد 19 ساعت پیش
  • پهپاد متفاوت چین به راحتی دشمن را غافلگیر می‌کند / ربات پرنده یا شاهین واقعی؟
    پهپاد متفاوت چین به راحتی دشمن را غافلگیر می‌کند / ربات پرنده یا شاهین واقعی؟ 19 ساعت پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • ارتباطات 156
  • امنیت 283
  • اینترنت 3423
  • بازی 8800
  • برنامه نویسی 34
  • تبلیغات 18
  • تکنولوژی 27721
  • دانش‌بنیان 1
  • رمز ارز 1252
  • سیستم عامل 175
  • شبکه اجتماعی 554
  • علم و دانش 14386
  • فناوری 6720
  • کاریکاتور 556
  • کسب و کار 622
  • موبایل 706
  • میزبانی وب 40
  • نرم افزار - سخت افزار 381

جدیدترین مقالات

  • عرضه مرورگر وب جدید اوپن‌ای‌آی؛ آیا سلطه بلامنازع گوگل کروم پایان می‌یابد؟
    عرضه مرورگر وب جدید اوپن‌ای‌آی؛ آیا سلطه بلامنازع گوگل کروم پایان می‌یابد؟ 6 ساعت پیش
  • حذف قابلیت کلیدی از گوگل مپس اندروید؛ کاربران معترض!
    حذف قابلیت کلیدی از گوگل مپس اندروید؛ کاربران معترض! 6 ساعت پیش
  • قابلیت جدید واتس‌اپ: انتقال عکس پروفایل از فیس‌بوک و اینستاگرام
    قابلیت جدید واتس‌اپ: انتقال عکس پروفایل از فیس‌بوک و اینستاگرام 6 ساعت پیش
  • اسپاتیفای دوباره گران شد! تغییرات قیمت برای کاربران خاورمیانه و اروپا
    اسپاتیفای دوباره گران شد! تغییرات قیمت برای کاربران خاورمیانه و اروپا 6 ساعت پیش
  • اسکنر محبوب مایکروسافت لنز تعطیل می‌شود! راه‌حل جایگزین چیست؟
    اسکنر محبوب مایکروسافت لنز تعطیل می‌شود! راه‌حل جایگزین چیست؟ 6 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار | کلاس آنلاین | تجهیزات آزمایشگاهی

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور