سایت خبری
famaserver
  • صفحه نخست
  • تکنولوژی
  • علم و دانش
  • بازی
  • فناوری
  • اینترنت
  • موبایل
سایت خبری
برترین عناوین خبری
  • خرید بیمه: سنتی یا آنلاین؟ کدامیک تجربه بهتری برای مشتریان ایجاد می‌کند؟

سرتیتر خبرها

با آیفون ۱۷ دیگر عکس‌های سلفی خراب نمی‌شود!

با آیفون ۱۷ دیگر عکس‌های سلفی خراب نمی‌شود!

2 ماه پیش
معیوب‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان؛ آیفون و سامسونگ در میانه جدول خرابی

معیوب‌ترین گوشی‌های هوشمند جهان؛ آیفون و سامسونگ در میانه جدول خرابی

2 ماه پیش
جنجال خط و خش‌های آیفون ۱۷؛ اپل علت واقعی را توضیح داد

جنجال خط و خش‌های آیفون ۱۷؛ اپل علت واقعی را توضیح داد

2 ماه پیش
شارژ ۸۰ درصدی باتری: افسانه یا واقعیت؟ (تحلیل علمی)

شارژ ۸۰ درصدی باتری: افسانه یا واقعیت؟ (تحلیل علمی)

2 ماه پیش
آموزش: دلیل کند شدن و ری‌استارت مداوم گوشی‌های اندرویدی چیست؟

آموزش: دلیل کند شدن و ری‌استارت مداوم گوشی‌های اندرویدی چیست؟

2 ماه پیش
وان‌پلاس ۱۵: تاریخ عرضه جهانی و مشخصات فنی فاش شد

وان‌پلاس ۱۵: تاریخ عرضه جهانی و مشخصات فنی فاش شد

2 ماه پیش
قیمت مقرون به صرفه آیفون ۱۷ در آمریکا

قیمت مقرون به صرفه آیفون ۱۷ در آمریکا

2 ماه پیش
چرا باید حالت هواپیما را در گوشی فعال کنیم؟ مزایا و کاربردهای شگفت‌انگیز

چرا باید حالت هواپیما را در گوشی فعال کنیم؟ مزایا و کاربردهای شگفت‌انگیز

2 ماه پیش
کاهش 20 درصدی واردات تلفن همراه در 5 ماهه امسال

کاهش ۲۰ درصدی واردات تلفن همراه در ۵ ماهه امسال

2 ماه پیش
۵ عادت مخرب که گوشی هوشمند شما را نابود می‌کند

۵ عادت مخرب که گوشی هوشمند شما را نابود می‌کند

2 ماه پیش

وقتی فیزیک به کمک قهوه می‌آید؛ چگونه با مصرف کمتر دانه قهوه، نوشیدنی بهتری داشته باشیم؟

زمان انتشار: 11 آوریل 2025 ساعت 11:49

دسته بندی: علم و دانش

شناسه خبر: 910094

زمان مطالعه: 7 دقیقه

وقتی فیزیک به کمک قهوه می‌آید؛ چگونه با مصرف کمتر دانه قهوه، نوشیدنی بهتری داشته باشیم؟

وقتی فیزیک به کمک قهوه می‌آید؛ چگونه با مصرف کمتر دانه قهوه، نوشیدنی بهتری داشته باشیم؟

به گزارش خبرگزاری بیکینگ و براساس گزارش زومیت، گروهی از فیزیکدانان با نگاهی علمی به قهوه دمی، روشی برای دم‌آوری ارائه داده‌اند که تنها با کمی تغییر در زاویه و ارتفاع ریختن آب، با مصرف دانه‌ی کمتر، غلظت و طعم دل‌نشین قهوه را نیز حفظ می‌کند. این روش ساده و دقیق علاوه‌بر کاهش مصرف قهوه در شرایط بحرانی تغییرات اقلیمی، تجربه‌ی دم‌آوری قهوه در خانه را نیز حرفه‌ای‌تر و مؤثرتر می‌سازد.

امروزه تغییرات اقلیمی نه‌تنها روند کشت و تولید قهوه را با چالش مواجه کرده، بلکه احتمال افزایش قیمت آن در سال‌های آینده را نیز بسیار بالا برده است. چنین نگرانی‌هایی، پژوهشگران را به فکر انداخت تا ببینند آیا می‌توان با ابداع روشی دقیق، بدون آن که از کیفیت نوشیدنی کاسته شود، مقدار دانه‌ی قهوه‌ی مصرفی را کاهش داد؟

آرنولد ماتیسن، فیزیکدان در دانشگاه پنسیلوانیا، می‌گوید: «قهوه در حال تبدیل شدن به کالایی کمیاب است. بنابراین، منطقی است که به فکر راه‌هایی برای استفاده‌ی مؤثرتر از دانه‌ها باشیم، بدون اینکه طعم و غلظت نوشیدنی قربانی شود.»

دانه قهوه و تجهزات دم آوری قهوه و دفتر یادداشت در آزمایشگاه

تجهیزات دم‌آوری گروه پژوهشی در آزمایشگاه.

عکاس: Arnold Mathijssen / Physics of Fluids

در پژوهش، تمرکز اصلی بر روش قهوه‌سازی «پور اُور» یا دم‌آوری قهوه دمی با استفاده از فیلتر بود؛ در این روش کلاسیک و محبوب، ابزار دم‌آوری با فیلتری مخروطی‌شکل، روی لیوان یا قوری قرار می‌گیرد. دانه‌های قهوه هم به اندازه‌ی مناسب برای این روش آسیاب شده و پودر قهوه‌ی به‌دست‌آمده، در فیلتر درون دم‌افزار قرار می‌گیرد. سپس، آب داغ با دما و ارتفاع مناسب، به شکل دورانی یا نقطه‌ای، به‌تدریج روی پودر قهوه‌ی درون فیلتر، ریخته می‌شود.

پژوهشگران در آزمایش، در نهایت به دو توصیه‌ی ساده اما کلیدی رسیدند که می‌تواند تفاوت بزرگی را رقم بزند:

  • اولین توصیه این است: آرام و باحوصله آب را روی پودر قهوه‌ی درون فیلتر بریزید. وقتی دانه‌های آسیاب‌شده زمان بیشتری را در تماس با آب می‌مانند، عصاره‌گیری بهتر انجام می‌شود و طعم‌ها نیز به‌خوبی از قهوه بیرون کشیده می‌شوند. بااین‌حال، اگر آب را بیش‌ازحد کند بریزید، دانه‌ها ته‌نشین می‌شوند و جریان عصاره‌گیری کاهش پیدا می‌کند.
  • در اینجا، نکته‌ی دوم به کمک می‌آید: ریختن آب از ارتفاع. ماتیسن توضیح می‌دهد: «اگر کتری را بالاتر بگیرید، گرانش نیروی بیشتری وارد می‌کند و ذرات قهوه در جریانی چرخشی و وسیع، به حرکت درمی‌آیند. چنین جریانی در زمان ریختن آب از ارتفاع کم ایجاد نمی‌شود.»

براساس نتایج آزمایش، زمانی‌که آب از ارتفاع حدود ۵۰ سانتی‌متری ریخته شود، قدرت عصاره‌گیری به‌طور محسوسی افزایش پیدا می‌کند. البته مثل هر روش دیگری، در اینجا هم باید جانب احتیاط را رعایت کرد؛ اگر ارتفاع خیلی زیاد شود، جریان آب یکدست نمی‌ماند و به صورت تکه‌تکه پایین می‌ریزد و می‌تواند فرآیند دم‌آوری را مختل کند. علاوه‌بر آن، خطر پاشیدن آب جوش و سوختگی هم وجود دارد.

ماتیسن در پایان توصیه می‌کند: «منطق را در نظر بگیرید. اول آب را آهسته بریزید، بعد ارتفاع کتری را کمی بالاتر ببرید و همچنان با همان آرامش ادامه بدهید، اما نگذارید جریان آب از هم بپاشد و قطع شود. این روشی است که خودم استفاده می‌کنم.»

در حالی‌که عواملی مانند نوع قهوه، جنس فیلتر، میزان آسیاب دانه‌ی قهوه، طراحی کتری، دمای آب و حتی دمای محیط نیز می‌توانند بر نتیجه اثر بگذارند، تیم پژوهشگران دریافتند که این شیوه بین ۵ تا ۱۰ درصد از میزان مصرف دانه‌ی قهوه را کاهش می‌دهد، بدون این که تغییری در طعم یا غلظت قهوه دمی ایجاد شود.

براساس بررسی‌های نهایی، مقدار مواد محلول موجود در فنجان قهوه با حالت عادی برابر است؛ بنابراین نوشیدنی نهایی همچنان همان قهوه‌ی غلیظ و خوش‌طعم همیشگی خواهد بود.

۲۲۷۲۲۷

حتما بخوانید : تسلا سایبرتراک به ایران آمد

مجله خبری بیکینگ

برچسب ها
فیزیک
اشتراک گذاری

اخبار مرتبط

  • چرا قطار کمربند ایمنی ندارد؟
    چرا قطار کمربند ایمنی ندارد؟ 2 ماه پیش
  • آب رادیواکتیو؛ معجزه دروغینی که به جای شفا، استخوان‌ها را می‌خورد
    آب رادیواکتیو؛ معجزه دروغینی که به جای شفا، استخوان‌ها را می‌خورد 2 ماه پیش
  • چهره جدید ماشینی که قرار بود جایگزین پراید شود / عکس
    چهره جدید ماشینی که قرار بود جایگزین پراید شود / عکس 2 ماه پیش
  • راز جابه‌جایی ماهواره نظامی / چه کسی «اسکای‌نت-1A» را دزدید؟
    راز جابه‌جایی ماهواره نظامی / چه کسی «اسکای‌نت-1A» را دزدید؟ 2 ماه پیش

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی موضوعات

  • ارتباطات 160
  • امنیت 293
  • اینترنت 3435
  • بازی 8814
  • برنامه نویسی 34
  • تبلیغات 21
  • تکنولوژی 29541
  • دانش‌بنیان 1
  • رمز ارز 1252
  • سیستم عامل 203
  • شبکه اجتماعی 622
  • علم و دانش 14927
  • فناوری 7413
  • کاریکاتور 556
  • کسب و کار 670
  • موبایل 724
  • میزبانی وب 40
  • نرم افزار - سخت افزار 413

جدیدترین مقالات

  • افزایش راندمان کاری با طراحی دکوراسیون اداری استاندارد
    افزایش راندمان کاری با طراحی دکوراسیون اداری استاندارد 14 ساعت پیش
  • بلیط اتوبوس تهران انزلی چطور در تعطیلات به موقع رزرو کنیم؟
    بلیط اتوبوس تهران انزلی چطور در تعطیلات به موقع رزرو کنیم؟ 14 ساعت پیش
  • کاربرد جت پرینتر لیزری در صنایع مختلف چیست؟
    کاربرد جت پرینتر لیزری در صنایع مختلف چیست؟ 14 ساعت پیش
  • چرا قیمت بک لینک‌ها متفاوت است و چه عواملی بر آن تاثیر می‌گذارند؟
    چرا قیمت بک لینک‌ها متفاوت است و چه عواملی بر آن تاثیر می‌گذارند؟ 14 ساعت پیش
  • بهترین گوشی‌های گیمینگ در قیمت‌های مختلف
    بهترین گوشی‌های گیمینگ در قیمت‌های مختلف 14 ساعت پیش

لینکهای پیشنهادی

سرور مجازی | خرید هاست | دانلود نرم افزار | کلاس آنلاین | رپورتاژ خارجی

میزبانی در هاست ویندوز فاماسرور