هاست پرسرعت
اینترنت

هواپیمای سوپرسونیک X-59 ناسا یک قدم به پرواز نزدیکتر شد

هواپیمای سوپرسونیک X-59 ناسا یک قدم به پرواز نزدیکتر شد

ناسا مدت‌هاست روی هواپیمای سوپرسونیک X-59 کار می‌کند و اهداف جذابی برای آن دارد. آژانس فضایی آمریکا می‌خواهد صدای تولیدی توسط این هواپیما را کاهش دهد تا هنگامی که از بالای مناطق شهری از سرعت صوت پیشی می‌گیرد، صدایی مانند انفجار جمعیت را اذیت نکند. حالا این هواپیمای مافوق صوت ناسا توانسته چندین تست زمینی مهم را با موفقیت پشت سر بگذارد تا به پرواز نزدیکتر شود.

ناسا در بیانیه‌ای اعلام کرده که این هواپیما پس از این تست‌ها به تاسیسات شرکت لاکهید مارتین در کالیفرنیا بازگشته است.

تست‌های زمینی هواپیمای سوپرسونیک X-59 ناسا

ناسا در بیانیه‌اش هدف از انجام تست‌های زمینی را اطمینان از مقاومت این هواپیما در برابر پرواز سوپرسونیک اعلام کرده:

«تست‌های زمینی برای اطمینان از توانایی X-59 برای مقاومت در برابر بار و فشار ناشی از سفر سوپرسونیک یا سفر با سرعت بالاتر از 1 ماخ انجام شد. سیستم سوخت این هواپیما هم کالیبره شد و در تاسیسات لاکهید مارتین مورد آزمایش قرار گرفت. با بازگشت X-59 به کالیفرنیا، آزمایش‌های زمینی بیشتری انجام می‌شوند تا فرایند توسعه‌ این هواپیما تکمیل شود و در مسیر پیشرفت برای اولین پروازش قرار بگیرد.»

آزمایش‌های بعدی X-59

در ادامه باید مراحل دیگری تا پیش از اولین پرواز این هواپیما انجام شود که یکی از آن‌ها، انجام اندازه‌گیری‌های مستقل ناسا و سازمان فضایی ژاپن، JAXA از یک مدل در مقیاس کوچک است. اگر همه چیز بدون مشکل پیش برود، یک تاریخ برای اولین پرواز اعلام خواهد شد که احتمالا در ماه‌های آینده و پیش از پایان سال جاری میلادی خواهد بود.

هواپیمای سوپرسونیک X-59 ناسا یک قدم به پرواز نزدیکتر شد

در سال 2023 پروازهای اعتبارسنجی صوتی بیشتری انجام خواهد شد و به دنبال آن، در اوایل سال 2024 پرواز‌های اجتماعی برنامه‌ریزی خواهند شد. در نهایت ناسا می‌خواهد در سال 2027 نتایج این پروازها را در اختیار سازمان بین‌المللی هوانوردی غیرنظامی و اداره هوانوردی فدرال قرار دهد.

سازمان‌های مذکور پس از دریافت نتایج، باید درباره امکان استفاده از هواپیماهای سوپرسونیک یا مافوق صوت تصمیم‌گیری کنند که انتظار می‌رود این تصمیم در سال 2028 اعلام شود.

ناسا سخت تلاش می‌کند که مشکلات مربوط به انفجار صدا در هنگام پیشی گرفتن از سرعت صوت را برطرف کند و پروازهای مافوق صوت، تجاری شوند. با این پروازها می‌توان سریع‌تر به مقصد رسید، هرچند همه‌گیری کرونا نشان داد که می‌توان تماس‌های ویدیویی را جایگزین بسیاری از سفرها کرد. بنابراین باید منتظر ماند و دید ناسا به موفقیت دست می‌یابد یا نه و در صورت موفقیت، از چنین ایده‌ای استقبال می‌شود یا میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری نتیجه‌ای برای صنعت هوانوردی در پی ندارد.

مجله خبری بیکینگ

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا