رئیس نصر تهران: امیدواریم درگاه پرداخت صرافیها تا یک ماه دیگر باز شود

رئیس نصر تهران: امیدواریم درگاه پرداخت صرافیها تا یک ماه دیگر باز شود
نشست خبری پایان سال سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران با هدف ارائه گزارش عملکرد این سازمان در سال ۱۴۰۳ برگزار شد. در این نشست رئیس و تعدادی از اعضای هیئتمدیره نصر تهران حاضر بوده و به ذکر مهمترین اقدامات انجامشده در هریک از کمیسیونهای این سازمان صنفی پرداختند.
علی حکیمجوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، یکی از مهمترین اقداماتی که در این سال انجام شده را همکاری تنگاتنگ با نصرهای استانی در جهت اصلاح اساسنامه سازمان نظام صنفی عنوان کرده و توضیح داد:
همکاری تنگاتنگ با نصرهای استانی و نصر کشور در مسائل و موارد کلان و راهبردی یکی از مهمترین اقداماتی است که باید انجام دهیم. امسال یکی از این همکاریهای راهبردی تغییر در اساسنامه و آییننامههای موجود در سازمان نظام صنفی بود. با توجه به این که لازم است متناسب با تغییرات در کشور و دنیا در اساسنامه سازمان هم تغییراتی ایجاد شود، ما این موضوع را دنبال کردیم تا بتوانیم جایگاه بزرگترین سازمان مردمنهاد این حوزه را بالاتر از آنچه امروز هست ببریم.
– علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
حکیمجوادی همچنین به معضل فقر آمار و داده در حوزه فناوری اطلاعات اشاره کرده و معتقد است با توجه به نیاز فعالین این حوزه به ساماندهی در زمینه آمار و دادهها یکی از اقداماتی که نصر تهران امسال دنبال کرده و ادامه خواهد داد تلاش برای ساماندهی آمارها است. به گفته او، سازمان فناوری اطلاعات هم این درخواست را از سازمان نصر داشته و حکیمجوادی امیدوار است که نصر تهران با کمک سازمان ثبت بتواند این موضوع را به سرانجام برساند.
بازگشایی درگاه پرداخت صرافیهای رمزارز همچنان پیگیری میشود
رئیس سازمان نصر در پاسخ به بیکینگ درباره پیگیریهای انجامشده از سوی نصر تهران برای حل مشکل مسدودسازی درگاه پرداخت صرافیهای رمزارز این طور توضیح داد:
از همان بیش از دو ماه پیش که این محدودیت ایجاد شد، جلسات زیادی با مجلس، بانک مرکزی، مرکز ملی فضای مجازی و… برگزار و پیگیریها را آغاز کردیم. کمیسیون رمزارز و بلاکچین با انجمن بلاکچین و انجمن رمزارز جلسه گذاشت و بنا شد در همکاری با این انجمنها این موضوع را دنبال کنیم.
– علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
حکیمجوادی میگوید بانک مرکزی هم دلایل خاص خود را دارد و با «نامهای که از رئیسجمهور گرفت عملاًهمه اختیارات به دست بانک مرکزی افتاد و مرکز ملی هم دیگر ورودی به این ماجرا نداشت.» او در ادامه به نامه شاپرک درباره شروط بازگشایی درگاههای پرداخت نیز اشاره کرد:
«شاپرک نامهاش را خطاب به سازمان نظارت نظام صنفی نوشت و در آن اطلاعات شرکتهایی که در حوزه رمزارز فعالیت میکنند را خواست. بعضی از شرکتها یک هفته بعد از این که نامه را دریافت کردند، تعهدنامه را امضا کردند. هیچیک از شرکتهای این حوزه هم اعلام نکردند که اطلاعات را در اختیار شاپرک نمیگذارند.»
رئیس سازمان نصر تهران باور دارد هر دو سمت این ماجرا محق هستند. از یک سو بخشهای حاکمیتی با مجوزهایی که میگیرند میتوانند اطلاعات را در اختیار داشته باشند؛ اما دغدغه شرکتهای رمزارزی برای حفط حریم خصوصی مشتریان هم بهحق است.
او در ادامه درباره ارائه تعهدنامه از سوی برخی شرکتها میگوید: «۴۲ شرکتی که این تعهدنامه را امضا کردهاند، شرکتهای کوچکی هستند که سهم بازار چندانی ندارند. شرکتهایی که جزو ۱۰ شرکت برتر حوزه رمزارز هستند، اطلاعات را ندادهاند. جلسات و پیگیریها همچنان ادامه دارد و به قسمتهای خوبی هم رسیده. بانک مرکزی مایل به توافق و حل این مسئله است و امیدواریم تا یک ماه آینده مشکلات حل شود.»
- رئیس انجمن فینتک: فقط درگاه پرداخت چند صرافی رمزارزی کوچک و متوسط بازگشایی شده است24 روز پیش
مطالعه ‘5
نگاهی که کالاهای آیتی را لوکس میداند باید تغییر کند
موضوع افزایش هزینه واردات کالاهای آیتی که به آنها ارز دولتی داده نمیشود هم یکی دیگر از مسائل مطرحشده در این نشست بود. حکیمچوادی با اشاره به این که کشور در جنگ اقتصادی اولویت تخصیص ارز را به کالاهای ضروری مثل دارو و کشاورزی میدهد و کالاهای حوزه آیتی را لوکس میداند، گفت:
ما تعاملاتی را انجام دادهایم تا ضروری بودن کالاهای این حوزه را تبیین کرده و اولویتها را تغییر بدهیم، چون نیازمند تغییر در طرز تفکر و تلقی از کالاهای حوزه آیتی از یک کالای لوکس به کالای ضروری هستیم.
– علی حکیم جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
او همچنین با بیان اینکه «موافق کاهش تعرفهها هستیم و سعی میکنیم آن را پیگیری کنیم» تأکید کرد: «سعی میکنیم تا حد ممکن هزینههایی مثل تعرفههای گمرکی کاهش پیدا کند.»
مرور عملکرد نصر تهران در سال ۱۴۰۳
مهرداد ذوالفقاریان، دبیر سازمان نصر تهران، نیز در این نشست به مجموع اقدامات این سازمان در سال ۱۴۰۳ پرداخت. اقداماتی که در چهار حوزه «توسعه بازار فاوا برای اعضای صنف»، «بهبود محیط کسبوکار برای اعضا»، «توانمندسازی اعضای صنف» و «توسعه قابلیتهای سازمان نصر تهران» انجام شده است.
ذوالفقاریان همچنین از تشکیل سه کارگروه «رویداده»، «الکامپ» و «دبیرخانه» در سال ۱۴۰۳ خبر داد. دبیر نصر تهران در خصوص یک اقدام مهم در «کارگروه آییننامه» توضیح داد و گفت:
تغییرات کلی در آییننامه کمیسیونهای مختلف نصر تهران ایجاد کردیم که منجر به شکوفایی عملکرد کمیسیونها شد. تغییراتی که در ساختار و همچنین آییننامه عضویت در سازمان ایجاد کردیم باعث مشارکت بسیار زیاد اعضای صنف در سازمان شده و بهنوعی میشود گفت یک آشتی مجدد با اعضا اتفاق افتاد.
– مهرداد ذوالفقاریان، دبیر سازمان نصر تهران
نصر تهران اکنون ۱۱ هزار عضو دارد
او همچنین توضیح میدهد که تغییر و تحولات در خصوص عضویت در نصر تهران رشد عضویت در سازمان را محقق کرده، بهطوری که اکنون تعداد اعضای سازمان نصر تهران به ۱۱ هزار عضو رسیده است.
ذوالفقاریان به آمارهایی درباره الکامپ۲۷ که تیر ماه امسال برگزار شد نیز پرداخت: «در الکامپ امسال مجموعاً ۵۰۰ شرکت داخلی و ۵۰ شرکت خارجی حضور داشتند، بیش از ۱۱۴ رسانه و شبکههای اطلاعرسانی نیز با انتشار بیش از ۱۲۴۰ عنوان خبری این رویداد را پوشش دادند. برگزاری روز فناوری اطلاعات با شرکت ۱۲۰۰ عضو که در این رویداد مسائل و دغدغههای صنفیشان را مطرح کردند نیز یکی دیگر از اقدامات مهم نصر در سال ۱۴۰۳ بود.»
دبیرخانه دائمی الکامپ بالأخره تشکیل شد
یکی دیگر از مهمترین اقدامات نصر تهران در سال جاری ایجاد دبیرخانه دائمی الکامپ بود که پس از برگزاری الکامپ۲۷ وعده آن داده شده بود.
دبیر سازمان نصر تهران در پایان نیز به فراهم کردن امکاناتی برای پاسخگویی هرچه بهتر به اعضای این سازمان اشاره کرده و توضیح داد: «برای ارائه خدمات بهتر به اعضا نیز تغییراتی را به وجود آوردیم. یکی از تغییرات ایجاد مرکز تماس برای ارتباط گستردهتر با اعضا و حل مشکلات آنها بود. ایجاد این مرکز تماس منجر به آن شد که تعداد تماسهای پاسخداده نشده در ماه به کمتر از ۱۰ مورد برسد و مشکلات اعضا شنیده و پیگیری شود.»
موضوع الکامپ ۱۴۰۴ «کسبوکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی» است
رضا حیدری، عضو هیئتمدیره نصر تهران، نیز در این جلسه درباره الکامپ ۱۴۰۴ که ۲۸ تا ۳۱ خرداد برگزار میشود، توضیحاتی داد: «پیشثبتنام الکامپ سال آینده از ۱۵ تا ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ انجام میشود و شرکت در این پیشثبتنام در جانمایی و اختصاص سالنها به شرکتهای مختلف مؤثر خواهد بود.»
- تاریخ برگزاری الکامپ۲۸ مشخص شد14 روز پیش
مطالعه ‘1
حیدری همچنین توضیح میدهد که در بیستوهشتمین دوره الکامپ «در حوزه استارتاپی تغییر رویکرد و چهرههای جدید را خواهیم داشت. تمرکز الکامپ سال آینده نیز بر کسبوکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود.
امنیت یک موضوع فرابخشی است
بهناز آریا، رئیس کمیسیون افتا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران، نیز به اهمیت صنعت افتا برای کشور اشاره کرده و توضیح داد:
صنعت افتا و امنسازی جزو اولویتهای کشور ما است. ما در کمیسیون فعالیتهایی فراتر از صدور مجوز در حوزه افتا انجام میدهیم و در زمینه امنسازی اقدام مختلفی داریم و تفاهمنامهها و تعاملات مختلفی با متولیان این حوزه داریم.
– بهناز آریا، رئیس کمیسیون افتا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران
او کمیسیون افتا نصر تهران را «پارلمان بخش خصوصی در موضوع افتا» میداند که در تدوین آییننامهها و نظامنامهها صاحبنظر بوده و با نهادهای بالادستی همکاری و تعامل میکنیم.
آریا در مورد یکی از اقدامات مهم این کمیسیون در سال ۱۴۰۳ نیز گفت: «ماهها است که فردی از سمت نظام صنفی در سازمان فناوری اطلاعات مستقر شده تا مستقیما مشکلات مربوط به فرایند مجوزها را پیگیری کند.»
رئيس کمیسیون افتا نصر تهران همچنین از برقراری تفاهمنامه این سازمان با سازمان پدافند غیرعامل خبر داد و گفت: «تلاش ما این است که کمک کنیم کیفیت تولیدات بهبود پیدا کند و امور مربوط به کسبوکارهایی که با تولید سروکار دارند بتوانند تسهیل پیدا کنند.»
آریا در پایان نیز با بیان اینکه «امنیت موضوعی فرابخشی است» توضیح داد: «بخشهای مختلف در حوزه امنیت نقش بازی میکنند و لازم است در همه بخشها مسائل شناسایی و مشکلات رفع شوند. ما در این حوزه هرروز با مسائل جدید روبهرو میشویم و لازم است با کمک کارشناسان برای مسائل مختلف راهکار کوتاهمدت و بلندمدت تعیین کنیم.»
ضرورت تمرکز بر شناسایی مراکز داده برای رفع مشکلات
آزاد معروفی، رئیس کمیسیون زیرساخت مراکز داده سازمان نصر تهران، نیز در توضیحات خود به نظامDCAS بهعنوان پایلوت نظام فناوری اطلاعات اشاره کرد که در سال ۱۴۰۳ شکل گرفت و در فاز اول اجرای آن تعدادی از مراکز داده در ۶ استان شناسایی شدند:
در این پروژه ۶۰ مرکز داده در استانهای تهران، البرز، قزوین، زنجان، مازندران و گیلان شناسایی و پیشارزیابی شدند. شناسایی این مراکز باعث میشود دولت، حاکمیت و بخش خصوصی از تعداد مراکز داده در سطح کشور مطلع شوند، امکانات آنها را شناسایی کرده و در جریان وضعیت و نیازشان به توسعه قرار بگیرند و برای رفع نیازها برنامهریزی و اقدام کنند.
– آزاد معروفی، رئیس کمیسیون زیرساخت مراکز داده سازمان نظام نصفی رایانهای استان تهران
معروفی میگوید تا امروز با انجام همین ارزیابیها در پروژه DCAS مراکز داده توسعه پیدا کردهاند و در آینده هم فرایندهای تأمین، پیادهسازی و نصب مراکز داده کنونی را توسعه خواهد داد. او معتقد است وجود ضوابط در این امر کمک میکند در آینده ایجاد مراکز داده ضابطهمندتر و دقیقتر انجام شود.