دلیل انتشار عکس ماهوارهبر سفیر ایران توسط ایلان ماسک چه بود؟
دلیل انتشار عکس ماهوارهبر سفیر ایران توسط ایلان ماسک چه بود؟
به گزارش بیکینگ، سید احمد حسینی مونس سخنگوی فضایی وزارت دفاع با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش ها درباره پرتاب «فخر یک» و «سامان یک» به فضا با سیمرغ ایرانی پاسخ داد.
به نقل از خبرگزاری صداوسیما، او در پاسخ به پرسشی درباره پست ایلان ماسک که در آن به ماهوارهبر ایرانی هم اشاره شده بود، توضیح داد: «سفیر در مقطعی توسعه داده شد که کسی باور نمیکردند که در مجموعه اسلامی این توانمندی وجود داشته باشد. فناوری پرتاب فضایی پیچیدگیهای زیادی دارد، فناوری پرتاب همه جای دنیاست که اوج علم و هنر مهندسی است.
بیش از من این طور بگویم هیچ رشته فنی مهندسی در دانشگاه تدریس میشود که در فناوری پرتاب از آن استفاده میکنیم، از تمام مهندسین و متخصصین از یک پرتاب گر سفیر استفاده میشود، مهندس برق، مکانیک و شیمی و ابعاد مختلف مهندسی استفاده میشود و بیش از ده هزار قطعه در ماهواره بر است که استفاده میشود و دمای خروجی موتوری که ملاحظه کردید با حول و حوش سه هزار درجه سانتیگراد میرسد.
ماهواره بری که دیدید در ثانیه حدود ششصد کیلوگرم سوخت مصرف میکند دبی مصرف سوخت در دقیقه است و سرعتهای بالا، دراین ماهواره بر در لحظه تزریق به سرعت هفت هزار و هفتصد و پنجاه و چهار متر بر ثانیه رسیدیم، در یک ثانیه بیش از هفت و هفت دهم کیلومتر طی میکند که به آن سرعتی میرسد که ماهوارههای دوستان را در فضا، اگر به این سرعت نرسیم ماهواره به مدار نمیرود، که پیچیدگی خاصی دارد و لبه علم و لبه فناوری است، یکی مثل آقای ایلان ماسک سفیر را، بعد میآییم مقایسه میکنیم، هر کشوری که اسم نمیبرم، به جز ابرقدرتهای روز دنیا، هر کشوری که به این فناوری دست پیدا کرده است با انتقال تکنولوژی و کمک ابرقدرتها به این نقطه رسیده است، تنها کشوری که بدون هیچ کمکی از ابرقدرتها و صرفا با فناوری بومی توانسته است توسعه دهد که اولین بار ۱۴ بهمن ۸۷ ماهواره بر سفیر ماهواره امید را مدار قرار داد که به عنوان روز ملی فناوری فضایی نامگذاری شده است، سفیر نماد فناوری فضایی کشور قرارگرفت.
هر کجای دنیا بخواهند بگویند که ایرانیها کی به فضا رسیدند از سفیر یاد میکنند و سیمرغ نسخه پیشرفتهتر سفیر است و سریر پیشرفتهتر از سیمرغ خواهد بود.»
۵۸۵۸
مجله خبری بیکینگ