درمان سنتی زیر ذرهبین علم؛ دانشمندان میگویند سوپ واقعاً در بهبود سرماخوردگی مؤثر است

درمان سنتی زیر ذرهبین علم؛ دانشمندان میگویند سوپ واقعاً در بهبود سرماخوردگی مؤثر است
از نسلهای گذشته، سوپ مرغ به عنوان درمانی محبوب برای افراد دچار کسالت، درنظر گرفته شده است. در بسیاری از فرهنگها، این غذا به عنوان درمانی آرامشبخش برای سرماخوردگی و آنفولانزا جایگاه ویژهای دارد؛ اما آیا واقعاً شواهد علمی نیز تأیید میکنند که سوپ میتواند به بهبود عفونتهای تنفسی کمک کند؟
ساندرا لوکاس، دانشیار دانشکدهی علوم سلامت دانشگاه غرب اسکاتلند همراه با همکارانش مروری نظاممند برای پاسخ به پرسش فوق انجام داده است. آنها شواهد علمی در مورد نقش سوپ در مدیریت عفونتهای حاد دستگاه تنفسی، از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-۱۹ را تحلیل کردهاند.
آنطور که لوکاس در وبسایت کانورسیشن مینویسد، او و همکارانش از میان بیش از ۱۰ هزار مقاله و سابقهی پژوهشی، چهار مطالعه با کیفیت بالا پیدا کردند که در مجموع ۳۴۲ شرکتکننده داشتند. در این مطالعات، انواع مختلفی از سوپها از جمله آب مرغ سنتی، سوپ جو و ترکیبات گیاهی و سبزیجات بررسی شده بودند.
سوپ واقعاً کمک میکند؟
یکی از مطالعات نشان داد افرادی که سوپ مصرف کرده بودند تا ۲٫۵ روز سریعتر از کسانی که سوپ نخورده بودند، بهبود یافتند. علائمی مانند گرفتگی بینی، گلودرد و خستگی نیز در آنها خفیفتر بود. برخی از شرکتکنندگان همچنین کاهش در سطح شاخصهای التهابی خون را نشان دادند.
به طور خاص، سطح پروتئینهای IL-6 و TNF-α که در فرآیند التهاب نقش دارند، در افرادی که سوپ خورده بودند، پایینتر بود. این یافته نشان میدهد که سوپ ممکن است به آرامسازی واکنش بیشفعال سیستم ایمنی کمک کند که در نتیجه میتواند علائم بیماری را کاهش دهد و روند بهبودی را راحتتر سازد.















