هاست پرسرعت
بازی

آموزش ورود به منوی تنظیمات مودم

آموزش ورود به منوی تنظیمات مودم

به‌طور خلاصه، IP آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یک آی‌پی آدرس خصوصی است که برای ورود به بخش مدیریت روتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. روتر یا Router درواقع، بخشی از شبکه است که امکان اتصال به اینترنت را برای سایر دستگاه‌های درون شبکه فراهم می‌کند. دراصل، مودم‌های وایرلس که در بین عموم کاربران شناخته می‌شوند، ازنظر فنی مودم روتر هستند که مودم وظیفه‌ی اتصال به اینترنت را به‌عهده دارد و روتر شبکه داخلی را ایجاد می‌کند تا تمام دستگاه‌ها به‌صورت باسیم یا بی‌سیم به‌طور همزمان به اینترنت یا به یکدیگر متصل شوند.

غالباً روترها برای دسترسی به پنل مدیریت خود دارای IP آدرس‌های خصوصی هستند که ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ آدرس IP رایج کارخانه‌ای دربین روترهای کلاس خانگی است. به‌بیانی دیگر، به‌عنوان مثال، برای تنظیمات مودم تی پی لینک یا ورود به پنل مدیریتی اکثر غریب به‌اتفاق مودم روترهای وایرلس در همسایگی شما می‌توان از آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ استفاده کرد. البته، این بدان معنا نیست که همین حالا می‌توانید با کمک این آی‌پی آدرس وارد پنل مدیریت مودم‌های وای‌فای اطراف خود شوید. شرط اول ورود به پنل مدیریت مودم وای‌فای، اتصال باسیم یا بی‌سیم به آن است.

پیش‌از هرچیز اجازه دهید آدرس IP را تعریف کنیم. آدرس IP، که مخففی از ترکیب Internet Protocol است به رشته‌ای از اعداد می‌گویند که به دستگاه‌های مختلف اعم‌از روترها و کامپیوترها، پرینترها و دستگاه‌های گوشی متصل به یک شبکه، اختصاص داده می‌شود. درواقع، به‌محض اتصال به شبکه، آدرس IP برای دستگاه تعریف می‌شود. اساساً این آدرس در نشانه‌دهی موقعیت و هویت دستگاه در شبکه کاربرد دارد.

به‌همین دلیل است که حتی اگر با گوشی به شبکه وایرلس خانگی خود متصل باشید، امکان انجام تنظیمات مودم با گوشی نیز وجود دارد.

آدرس IP خصوصی چیست؟

با توجه به اینکه در ابتدا گفته شد، ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ به عنوان آدرس IP خصوصی شناخته می‌شود. آدرس‌های IP خصوصی به آدرس‌هایی گفته می‌شوند که توسط Internet Standards Group تعریف شده‌اند. این آدرس‌ها اغلب در شبکه‌های محلی نظیر مدارس، سازمان‌ها و کسب‌وکارها مورد استفاده قرار می‌گیرند. دستگاه‌ها و کامپیوترهای دارای آدرس IP خصوصی امکان اتصال مستقیم به اینترنت را ندارند.

از سویی دیگر، کامپیوترهایی که خارج‌از شبکه محلی قرار دارند نیز قادر نیستند به‌طور مستقیم به دستگاهی که فقط آدرس IP خصوصی دارد، متصل شوند. بنابراین، آدرس‌های خصوصی برای اتصال به شبکه خارجی از روتر یا هر دستگاهی که NAT اجرا می‌کند، عبور می‌کنند.

دیگر آدرس‌های خصوصی پیش‌فرض رایج که مشابه با ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ هستند شامل ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱ و ۱۹۲.۱۶۸.۲.۱ می‌شوند که در بعضی از روترها امکان دسترسی به صفحه‌ی ورود به پنل مدیریت را فراهم می‌کنند. شاید در بین کاربران عمومی عبارت رایج سایت تنظیمات مودم را شنیده باشید که هرچند از نظر فنی به‌کارگیری آن درست نیست؛ اما منظور کاربران مبتدی را می‌رساند.

۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ چیست؟

تا به‌اینجا مشخص شد این آدرس IP، خصوصی است و به‌صورت پیش‌فرض به اغلب روترها در شبکه‌های محلی اختصاص می‌یابد. اما، درادامه‌ی تعریف ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ باید گفت که اگر روتر برای اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد، تمام کامپیوترها و دستگاه‌هایی که با کمک روتر به اینترنت متصل می‌شوند، از این آی‌پی آدرس به‌عنوان دروازه پیش‌فرض یا همان Default Gateway استفاده می‌کنند و اگر Gateway پیش‌فرض روی روتر تعریف نشود، آن شبکه نمی‌تواند با سایر شبکه‌ها اعم‌از اینترنت ارتباط برقرار کرد. درواقع، دروازه پیش‌فرض بدین معنا است که تمام دستگاه‌های متصل به روتر بسته درخواست خود را ابتدا به آن آدرس ارسال می‌کنند.

برای مثال، در زمان وب‌گردی، درخواست بارگذاری یک صفحه‌ی وب، قبل‌از ارسال به اینترنت به Default Gateway ارسال می‌شود و سپس به‌وسیله‌ی آن وارد شبکه اینترنت می‌شود. بنابراین، می‌توان ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ را آدرس IP دروازه پیش‌فرض نیز نامید که البته امکان تغییر آن نیز وجود دارد.

بااین‌همه اما، مهم‌ترین کاربرد ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ که کاربر مستقیماً و آگاهانه با آن سروکار دارد. دستیابی به پنل مدیریت و تنظیمات و حتی تغییر رمز مودم وای‌فای به‌شمار می‌رود. البته، برای ورود به پنل مدیریت نیاز به نام‌کاربری و رمزعبور خواهید داشت که آن‌ اطلاعات نیز به‌عنوان مدیر شبکه دردسترس شما قرار دارند.

پیداکردن IP مودم روتر

آدرس IP مودم روتر غالباً در برچسبی که روی دستگاه نصب شده است، به‌همراه آدرس MAC، شماره مدل، نام کاربری و رمزعبور پیش‌فرض، نام SSID ارائه می‌شود. بنابراین، نخستین جایی که باید آن را بررسی کنید برچسب روی دستگاه است؛ علاوه‌براین، داخل دفترچه مودم نیز می‌توان به این آدرس دسترسی داشت. اما، اگر مودم را جایی قرار داده‌اید که دسترسی به آن آسان نیست یه به هر دلیلی بخواهید ازطریق نرم‌افزاری آدرس IP را پیدا کنید می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید.

پیداکردن IP مودم روتر در ویندوز

از آنجا که آدرس IP مودم علاوه‌بر ورود به پنل مدیریت، به‌عنوان Default Gateway نیز به‌کار گرفته می‌شود، برای یافتن آن می‌توان در Control Panel به بخش Network and Sharing Center بروید و از منوی سمت چپ روی Change adapter Settings بزنید و از بین شبکه‌های موجود، شبکه‌ای که می‌خواهید Default Gateway آن را ببینید، پیدا کنید و روی آن دوبار کلیک کنید تا پنجره‌ای باز شود و از پنجره‌ی بازشده روی Details بزنید و از فهرست جزئیات آدرس IPv4 Default Gateway را مشاهده کنید. این آدرس همان آدرس IP مودم خواهد بود.

مجله خبری بیکینگ

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا