آخرین خبرها از سنگینترین ماهواره ایرانی در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین
آخرین خبرها از سنگینترین ماهواره ایرانی در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری سطح زمین
به گزارش بیکینگ، دکتر حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی اعلام کرده است که برخی از زیرسیستمهای ماهواره پارس۱ عملکرد بدون نقصی داشته و این روزها روند اصلاح طراحی سختافزار در جریان است تا در نمونههای بعدی این ماهواره پیادهسازی شود.
به نقل از ایسنا، ماهواره پارس۱ روز پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ با پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و در مدار خورشیدآهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین قرار گرفت. این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، ماهوارهای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجامشده و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار دادههای سنجشی داخلی و توسعه و آزمون فناوریهای موردنیاز ماهوارههای سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.
سالاریه درباره آخرین وضعیت عملکردی ماهواره پارس۱ گفت:« کلیه بخشهای زیرسیستمهای ارتباطی مخابراتی این ماهواره در باندهای S و U/V ، زیرسیستمهای سازه و کنترل دما و همچنین زیرسیستم ارتباط باند X ، راهاندازی شده و مشغول به کار هستند و در شبانهروز امکان ارتباط مناسب در حدود ۲۰ دقیقه برقرار است.»
او در ادامه از راهاندازی و شروع به فعالیت بخشهای زیرسیستم تأمین و توزیع توان از پانلهای خورشیدی، باتریها، شارژ، مبدلهای ولتاژ، بخشهای عمدهای از زیرسیستم تعیین وضعیت ماهواره شامل سنسورهای مختلف، بوردهای پردازشی و بخشهای عمدهای از زیرسیستم تعیین موقعیت و کنترل موقعیت خبر داد.
رئیس سازمان فضایی ایران، یادآوری کرد که بخش پایدارسازی هم به لحاظ سختافزاری وهم نرمافزاری بهخوبی کار میکند و درعین حال اصلاحات نیز درحال انجام است.
سالاریه ادامه داد:« نزدیک سه ماه است که این ماهواره در مدار قرار گرفته و تجربیات ارزشمندی را در حوزه ماهوارههای سنجشی در اختیار محققان صنعت فضایی ایران قرار داده است. در برخی از زیرسیستمها نیاز به اصلاح طراحی در سختافزار داریم که در نمونههای بعدی این ماهواره در حال پیادهسازی و اعمال است.»
سالاریه در تشریح سابقه این ماهواره و قابلیتهای آن گفت:« این ماهواره قابلیت تصویربرداری در طیفهای حرارتی و مرئی را دارد و خدمات خوبی را برای تأمین تصاویر موردنیاز کشور در حوزههای مختلف مانند کشاورزی، محیط زیست، پایش منابع آبی، شناسایی مراکز آلایندگی، دادههای موردنیاز حوزه نقشه و … پس از تثبیت ارائه میدهد. البته لازم است تا طراحیهای ماهواره فعلی بهطور کامل مورد ارزیابی قرار بگیرد و پس از رفع اشکال و انجام بهروزرسانیهای لازم، مورد استفاده قرار گیرد. نمونه بعدی و اصلاحشده این ماهواره در حال ساخت است و امسال به اتمام میرسد.»
از دیگر مأموریتهای این ماهواره میتوان به آزمون مکانیسم پنلهای خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیتیابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی اشاره کرد.
۵۴۳۲۱
مجله خبری بیکینگ