هاست پرسرعت
تکنولوژی

کشف پرانرژی‌ترین نوترینوی شناخته‌شده روی زمین در اعماق دریای مدیترانه

کشف پرانرژی‌ترین نوترینوی شناخته‌شده روی زمین در اعماق دریای مدیترانه

فیزیکدانان پرانرژی‌ترین ذره شبح‌وار آشکار‌شده روی زمین را که نسبت به نوترینوهای قبلی تقریبا ۱۰۰ برابر انرژی بیشتر دارد، ، کشف کرده‌اند. این ذره که به‌طور لحظه‌ای روی آشکارسازی درون تلسکوپ KM3NeT در کف دریای مدیترانه چشمک زد، نوترینویی با انرژی تخمینی ۲۲۰ کوادریلیون الکترون‌ولت، یعنی ۱۰۰ برابر پرانرژی‌تر از نوتریتویی است که قبلا شناسایی شده بود. پژوهشگران یافته‌های خود را ۱۲ فوریه در مجله نیچر منتشر کردند.

مسیر حرکت و میزان انرژی ذره‌ی کشف‌شده بدان معنا است که احتمالا از یک پرتو کیهانی (ذرات زیراتمی مانند پروتون‌ها یا الکترون‌ها که با سرعت بالا در سراسر کیهان پرتاب شده‌اند) آمده است. اما ماهیت رویداد فاجعه‌باری که این ذره بسیار پرانرژی را تولید کرده، همچنان در حد معما باقی مانده است.

رزا کونیگلیون، پژوهشگر مؤسسه ملی فیزیک هسته‌ای ایتالیا و از مسئولین اطلاع‌رسانی درمورد اکتشافات تلسکوپ KM3NeT گفت: «نوترینوها از اسرارآمیزترین ذرات بنیادی هستند. آن‌ها هیچ بار الکتریکی و تقریبا هیچ جرمی ندارند و تعامل ضعیفی با ماده برقرار می‌کنند. نوترینوها پیام‌آوران خاص کیهانی هستند که به ما امکان می‌دهند دورترین نقاط جهان را کاوش کنیم.»

فصل جدید در اخترشناسی نوترینو

هر ثانیه، حدود ۱۰۰ میلیارد نوترینو از هر سانتی‌متر مربع بدن شما عبور می‌کنند. این ذرات ریز در همه‌جا حضور دارند و در آتش هسته‌ای ستارگان و انفجارهای عظیم ستاره‌ای، درنتیجه‌ی واپاشی رادیواکتیو و همچنین در شتاب‌دهنده‌های ذرات و رآکتورهای هسته‌ای روی زمین تولید می‌شوند. با وجود فراوانی، این ذرات بدون بار و تقریباً بدون جرم، تعاملات بسیار کمی با سایر مواد دارند که باعث می‌شود شناسایی آن‌ها بسیار دشوار باشد.

بسیاری از آزمایش‌های شناسایی نوترینو، بمباران مداوم نوترینوها از سوی خورشید را شناسایی کرده‌اند؛ اما این جریان خورشیدی، نوترینوهایی را که از منابع نادرتر مانند انفجارهای عظیم ستاره‌ای به نام ابرنواخترها و بارش‌های ذرات تولیدشده توسط پرتوهای کیهانی می‌آید، پنهان می‌کند.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا