هاست پرسرعت
تکنولوژی

کشف فسیل کمیاب وارونه از جانوری باستانی که پیش از دایناسورها زندگی می‌کرد

کشف فسیل کمیاب وارونه از جانوری باستانی که پیش از دایناسورها زندگی می‌کرد

دانشمندان در مطالعه‌ای جدید، دو نمونه از یک فسیل ۴۴۴ میلیون ساله‌ی وارونه را با بافت نرم به‌خوبی حفظ‌شده پیدا کرده‌اند. برخلاف بیشتر فسیل‌ها، عضلات و دستگاه گوارش این موجود (به‌جز پوسته سخت‌تر آن) در رسوب‌های باستانی حفظ و به سنگ تبدیل شده‌اند. به همین دلیل، به چنین فسیل‌هایی «وارونه» گفته می‌شود.

فسیل یادشده که در فاصله‌ی ۴۰۲ کیلومتری از شمال کیپ‌تاون در آفریقای جنوبی کشف شده، گونه‌ای جدید از بندپایان چندبخشی است که ممکن است در آب‌های کم‌اکسیژن زندگی کرده باشد. محققان این گونه جدید را کربوس سوزانا (Keurbos susanae) نام‌گذاری کردند و فسیل را به افتخار مادر کاشف آن «سو» لقب دادند.

سارا گابوت، دیرینه‌شناس دانشگاه لستر بریتانیا و نویسنده اصلی پژوهش در بیانیه‌ای گفت:

سو یک شگفتی وارونه‌ی بدون پا و بدون سر است. نکته شگفت‌انگیز این است که داخل بدن این موجود مانند یک کپسول زمان معدنی‌شده است؛ به طوری که عضلات، زردپی‌ها، تاندون‌ها و حتی دستگاه گوارش همگی با جزئیاتی غیرقابل تصور حفظ شده‌اند و با این حال، پوسته سخت، پاها و سر آن بیش از ۴۴۰ میلیون سال قبل از بین رفته‌اند.

محققان فسیل‌ها را بیش از ۲۰ سال پیش در سازند شیل سوم (Shale Soom)، مکانی که به دلیل وجود فسیل‌های با بافت نرم و به‌خوبی حفظ‌شده مشهور است، کشف کردند. آن‌ها امیدوار بودند نمونه‌های بیشتری پیدا کنند، اما مشخص شد که فسیل‌های این گونه بسیار نادر هستند.

رسوب‌های خاک و گل و لای که سو در آن حفظ شده بود، در کف یک دریای باستانی رسوب کرده‌اند؛ اقیانوسی که میزان اکسیژن کمی داشته اما غنی از سولفید هیدروژن محلول و اسیدی بوده است. این امر نشان می‌دهد که کربوس سوزانا ممکن است برای زندگی در محیط‌های کم‌اکسیژن سازگار شده باشد.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا