چه میشود اگر سیاهچاله غولپیکر مرکز راه شیری بیدار شود؟

چه میشود اگر سیاهچاله غولپیکر مرکز راه شیری بیدار شود؟
دانشمندان یک ناهنجاری کیهانی را در کهکشانی دوردست شناسایی کردهاند که میتواند آیندهای نگرانکننده را برای حیات در کهکشان راه شیری به تصویر بکشد. این کشف نشان میدهد که مدلهای فعلی ما درباره تکامل کهکشانها ممکن است نادرست باشند.
ستارهشناسان موفق به شناسایی سیاهچالهای کلانجرم و درحال فوران شدهاند که برخی از بزرگترین فوارههایی را تولید میکند که تاکنون از یک کهکشان همشکل با راه شیری دیده شده است. این کهکشان همچنین نسبت به محلهی کیهانی ما مقدار بسیار بیشتری «ماده تاریک» دارد که نشاندهنده وجود ارتباط بین سیاهچالههای فعال و فراوانی این مواد مرموز در جهان است.
کهکشان مارپیچی عظیم 2MASX J23453268−0449256 که به اختصار J2345-0449 نامیده میشود، سه برابر بزرگتر از راه شیری است و ۹۴۷ میلیون سال نوری از ما فاصله دارد؛ درحالیکه طول فوارههای فورانکننده از آن بهتنهایی ۶ میلیون سال نوری میرسد.
حال اگر سیاهچاله کلانجرم J2345-0449، با جرم تخمینی معادل ۱٫۴ میلیارد خورشید، بتواند به این شدت فوران کند، آیا ممکن است سیاهچاله کلانجرم کهکشان ما، یعنی «کمان ای*» (Sgr A*) نیز به همین شکل عمل کند؟ و اگر چنین اتفاقی بیفتد، این موضوع چه تأثیری بر حیات در کهکشان راه شیری خواهد داشت؟