هاست پرسرعت
تکنولوژی

معاون وزیر ارتباطات: ۳۰ درصد از دامنه‌های دنیا خارج از دسترس IPهای ایرانی است

معاون وزیر ارتباطات: ۳۰ درصد از دامنه‌های دنیا خارج از دسترس IPهای ایرانی است

سال ۱۴۰۳ برای اولین بار دو پلتفرم پرکاربرد، یعنی واتس‌اپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند اما هنوز بسیاری از پلتفرم‌ها محدود هستند و فیلترشکن‌ها کماکان روشن باقی مانده‌اند. روشن ماندن فیلترشکن‌ها گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌ها و تبلت‌های کاربران را آلوده و تبدیل به بستری برای بدافزارها کرده‌اند.

بیشتر بخوانید

البته به جز موضوع محدودسازی و دردسرهایش فیلترشکن‌ها هم محدود شدند. در واقع، با گذشت چند ماه از فیلترینگی که در ابتدای پاییز ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، VPNها هم یکی پس از دیگری از کار می‌افتادند. کاربرانی که می‌خواستند هم‌چنان از سرویس‌ها و پلتفرم‌های فیلترشده استفاده کنند چاره‌ای نداشتند جز این که VPN بخرند.

به این ترتیب، دسترسی به پلتفرم‌های محدودشده هزینه‌بر شد و از یک سو خرج جدیدی به جیب کاربران تحمیل کرد و از سوی دیگر باعث رونق بازار فیلترشکن‌فروشی شد.

فاطمه محمدی

۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان؛ گردش مالی فیلترینگ در ایران

۴۰ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان؛ گردش مالی فیلترینگ در ایران
مطالعه ‘2

اما پیامدهای نامطلوب استفاده از VPN به همین جا ختم نمی‌شود. بسیاری از کارشناس‌های حوزه امنیت و شبکه بارها و بارها نسبت به بروز خطرات امنیتی ناشی از استفاده از این ابزارها هشدار داده‌اند، چون VPNها ناامن می‌تواند مثل بستر DDoS یا بستری برای دسترسی به اطلاعات بانکی افراد، عمل کند و امنیت کاربر را به خطر بیاندازد.

حملات DDoS یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که در شبکه اینترنت کشور وجود دارد و براساس آخرین گزارش شرکت زیرساخت مربوط به پاییز ۱۴۰۳، میانگین تعداد حملات روزانه DDoS در ایران ۶۳۵ مورد بوده که منشأ بسیاری از این حملات همین استفاده فزاینده از فیلترشکن‌های غیرامن است.

بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات، در گفتگو با بیکینگ با اشاره به تبعات استفاده از VPNها می‌گوید:

استفاده از ابزارهای غیر ایمن آفت‌های بسیار زیادی دارد. تفاوتی ندارد که این ابزارها رایگان باشند یا پولی، البته رایگان‌ها احتمال این که آلوده به بدافزار باشند بیشتر است اما در مجموع استفاده از این ابزارها بستر گسترش آلودگی در شبکه کشور را افزایش می‌دهد.

– بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

کپی لینک

آفت‌های استفاده از فیلترشکن‌ها

  • معاون وزیر ارتباطات: اوضاع آلودگی دستگاه‌های کاربران واقعاً وحشتناک است

او در ادامه توضیح می‌دهد که شرکت زیرساخت پایش‌هایی روی شبکه اینترنت کشور انجام داده که در آن‌ها شدت آلودگی‌ها کاملا محسوس و میزان آلودگی گوشی‌، لپ‌تاپ و تبلت به‌شدت بالا است. او در ادامه به آفت‌های مختلف آلودگی دستگاه‌ها پرداخته و می‌گوید:

این آلودگی چند آفت برای ما ایجاد کرده است. اولا ممکن است اطلاعات کاربران مورد سوءاستفاده قرار بگیرد و دسترسی‌های غیرمجاز به آن‌ها اتفاق می‌افتد. هم‌چنین، دستگاه‌های ایرانی تبدیل به بات‌پول‌هایی شده که توسط خارجی‌ها برای حمله به اهداف خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روزانه حجم بسیار زیادی حمله با منشأ داخلی وجود دارد که متاسفانه خارج از اختیار کاربران است و ممکن است کاربر اصلا متوجه آن‌ها نشود.

– بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و معاون وزیر ارتباطات

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا