چرا ساخت سلاح هستهای هنوز بسیار دشوار است؟

چرا ساخت سلاح هستهای هنوز بسیار دشوار است؟
اولین آزمایش تسلیحات هستهای با نام رمز «ترینیتی» در ساعت ۵:۳۰ صبح روز ۱۶ ژوئیهی ۱۹۴۵ در صحرای نیومکزیکو انجام شد. این آزمایش، تلاش برای اثبات طرح مفهومی مخفی بمب هستهای بود که در لوس آلاموس به عنوان بخشی از پروژه منهتن ژاپن در طول جنگ جهانی دوم انجام شد و درست به فاصلهی چند هفته بعد، به بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی ژاپن انجامید.
پس از بمباران ژاپن، ساخت تسلیحات هستهای سرعت گرفت. کشورهای سراسر جهان ذخایر هستهای خود را ساختند که شامل بیش از ۵۰۰۰ کلاهک هستهای در اختیار ایالات متحده است. با اینحال اگرچه اجزای اصلی این فناوری دیگر مخفی نیست، ساخت سلاح هستهای به عنوان چالشی علمی و مهندسی باقیمانده است؛ اما چرا تولید تسلیحات هستهای هنوز تا این اندازه دشوار است؟
بخش عظیمی از این دشواری ناشی از استخراج عناصر شیمیایی مورداستفاده در این سلاحها برای ایجاد انفجار است. هانس کریستنسن، مدیر پروژه اطلاعات هستهای در فدراسیون دانشمندان آمریکایی، به لایوساینس گفت:
ایده اصلی یک انفجار هستهای این است که مواد هستهای شکافتپذیر تحریک میشوند تا انرژی عظیم خود را آزاد کنند. تولید مواد شکافتپذیر با خلوص و مقدار کافی یک چالش است و این تولید نیاز به ظرفیت صنعتی قابل توجهی دارد.
آزادسازی عظیم انرژی با عنوان واکنش شکافت هستهای شناخته میشود. هنگامی که این واکنش رخ میدهد، یک واکنش زنجیرهای شروع میشود که در آن اتمها برای آزادکردن انرژی شکافته میشوند. این همان نوع واکنشی است که انرژی هستهای را ممکن میسازد.