گرگهای اتیوپی ممکن است به اولین گردهافشانهای گوشتخوار تبدیل شده باشند

گرگهای اتیوپی ممکن است به اولین گردهافشانهای گوشتخوار تبدیل شده باشند
گرگ اتیوپیایی، بومی ارتفاعات اتیوپی و یکی از نادرترین درندگان جهان، به شکل شگفتانگیزی به طعم شیرین و عسلمانند شهد علاقه دارد. این گرگها که به گوشتخواری مشهور هستند، گاهی شهد گلهایی به نام گرزی (Kniphofia foliosa) را مینوشند. این گلهای بلند و مخروطیشکل که با نام «گرز قرمز آتشین» نیز معروف هستند، در طبیعت به رنگهای نارنجی و زرد دیده میشوند و شهدی با طعمی شبیه به عسل رقیق دارند.وقتی گرگها مشغول نوشیدن شهد گلهای گرزی هستند، پوزههایشان با گردههای زرد چسبناک گل پوشیده میشود. همین موضوع پژوهشگران را به فکر انداخت که شاید این گرگها بهطور غیرمستقیم در گردهافشانی این گلها نیز نقش داشته باشند؛ موضوعی که اگر تأیید شود، گرگهای اتیوپیایی را به نخستین شکارچیان بزرگی تبدیل میکند که در طبیعت، نقش گردهافشانی دارند. پژوهشگران یافتههای خود را در مجلهی Ecology منتشر کردهاند.ساندرا لای، بومشناس از دانشگاه آکسفورد و یکی از نویسندگان مطالعه، به نیویورکتایمز میگوید: «این رفتار گرگها مثل صحنهای از کتاب داستان است. گرگها، گلها را مثل بستنی لیس میزنند.»