هاست پرسرعت
تکنولوژی

آیا قرار دادن تخم‌مرغ‌ها به شکل برعکس، آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد؟

آیا قرار دادن تخم‌مرغ‌ها به شکل برعکس، آن‌ها را برای مدت طولانی‌تری تازه نگه می‌دارد؟

همه ما قبول داریم جای مرغ‌ها روی قایق نیست. با‌این‌حال، گفته می‌شود ملوانان می‌توانند در سفرهای طولانی تخم‌مرغ‌هایشان را تازه نگه دارند، به شرطی که حین نگهداری قسمت نوک‌تیز آن‌ها را رو به پایین قرار دهند. آیا این باور اساس علمی دارد؟

تاجایی‌که می‌دانیم، مطالعه علمی دقیقی برای بررسی این موضوع انجام نشده است که آیا تخم‌مرغ‌هایی که به این شکل نگهداری می‌شوند، واقعاً دوام بیشتری دارند. با‌این‌حال، دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این روش می‌تواند مؤثر باشد.

به‌نوشته‌ی آی‌اف‌ال ساینس، دلیل اصلی نگهداری تخم‌مرغ به شکلی که قسمت نوک‌تیز آنها رو به پایین است، آن است که از رسیدن باکتری‌های مضر، مثل سالمونلا، به زرده جلوگیری شود. چون زرده محل مناسبی برای رشد و تکثیر این باکتری‌هاست، اگر باکتری‌ها به آن برسند، احتمال فاسد شدن تخم‌مرغ بیشتر می‌شود.

با وجود اینکه پوسته تخم‌مرغ ظاهراً نفوذناپذیر به‌نظر می‌رسد، این پوشش خارجی بین ۷۰۰۰ تا ۱۷۰۰۰ منفذ ریز دارد که گازها از آن‌ها عبور می‌کنند. باکتری‌ها نیز از همین منافذ می‌توانند وارد تخم‌مرغ شوند، به همین دلیل است که تخم‌مرغ‌ها با گذشت زمان فاسد می‌شوند. از این رو گاهی گفته می‌شود پوشاندن تخم‌مرغ‌ها با وازلین به حفظ آن‌ها کمک می‌کند، زیرا از ورود عوامل مضر به منافذ پوسته جلوگیری می‌کند. با‌این‌حال، این موضوع هنوز ازنظر علمی تأیید نشده است.

میکروب‌ها پس از عبور از پوسته، معمولاً در اتاقک هوایی که زیر سفیده (آلبومین) و در انتهای گرد تخم‌مرغ قرار دارد، جمع می‌شوند.

سفیده تخم‌مرغ قلیایی بوده و حاوی پروتئین‌هایی مانند لیزوزیم و کونالبومین است که میکروب‌ها را از بین می‌برند. بنابراین، معمولاً این میکروب‌ها نمی‌توانند وارد سفیده شوند و به زرده برسند. زرده وسط سفیده قرار دارد و توسط ساختارهایی به نام چالازا (رشته‌های پیچ‌خورده) نگه داشته می‌شود.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا