یک پیروزی برای آزمایشگاههای آنلاین؛ مرجع صدور مجوز مشخص شد

یک پیروزی برای آزمایشگاههای آنلاین؛ مرجع صدور مجوز مشخص شد
هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار، وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی، روز دوشنبه در جلسهای مرجع صدور مجوز آزمایشگاههای آنلاین را مشخص و آن را به اتحادیههای کسب و کارهای مجازی واگذار کرد.
پیش از این برخی سازمانها، از جمله سازمان تأمین اجتماعی، ادعا میکرد که فعالیت این پلتفرمها به دلیل نبود مجوز مشخص یا به دلیل رعایت نکردن محرمانه بودن اطلاعات غیرقانونی است. در سال ۱۴۰۳، سازمان تأمین اجتماعی حتی با ارسال پیامک به آزمایشگاهها اعلام کرده بود که خدماتی برای نسخههای الکترونیک تجویز شده از سوی این پلتفرمها ارائه نمیدهد و هزینهای پرداخت نمیکند.
آیا هنوز هم خطری آزمایشگاهها را تهدید میکند؟
پیش از مصوبه اخیر هیئت مقرراتزدایی، صدور مجوز برای پلتفرمهای خدمات آزمایش در محل بهصورت مشخص با هیچ نهاد یا اتحادیه خاصی نبود و این موضوع یکی از دلایل اصلی بلاتکلیفی قانونی این کسبوکارها محسوب میشد. حالا مصوبه روز گذشته اندازهای اعتبار دارد که تامین اجتماعی یا نهاد دیگری آن را نقض نکند؟ احمد طاهرخانی، مدیرعامل هومکا یکی از اعضای حاضر در این جلسه بوده است.
او در گفت و گو با بیکینگ به این سوال پاسخ داده و فرایند تصویب این تصمیم جدید را شرح میدهد: «کمیتههای تخصصی هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار، پیش از این جلسات متعددی را برای بررسی چالشهای پلتفرمهای ارائهدهنده خدمات آزمایشگاهی آنلاین برگزار کرده و موانع فعالیت این کسبوکارها را مورد ارزیابی قرار داده بودند.
در آخرین نشست، نماینده وزارت بهداشت صراحتاً اعلام کرد که این وزارتخانه تمایلی به عهدهداری مسئولیت صدور مجوز برای این پلتفرمها ندارد. در نتیجه، در جلسه روز گذشته هیئت مقرراتزدایی که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و سایر اعضای ارشد برگزار شد، اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی بهعنوان مرجع رسمی صدور مجوز این پلتفرمها تعیین شد.» این یعنی تأیید و امضای مقامات ارشد اقتصادی و فناوری کشور، احتمالا دیگر راه تفاسیر متفاوت را خواهد بست.
به گزارش بیکینگ در این جلسه به جز اعضای ثابت این هیئت مانند دو نماینده مجلس، یک نماینده دادستان، یک نماینده از دادستانی و سازمان بازرسی کشور و دیوان محاسبات، دو مهمان دیگر هم حضور داشتند که شامل دبیر هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور و نمایندههای وزارت صمت و بهداشت میشد. پلتفرمها به زودی با انتشار این اسناد در درگاه ملی مجوزها، میتوانند مجوز خود را دریافت کنند.