شاهکار شهرسازی چین؛ رباتها تکهای از شانگهای را با تمام ساختمانهایش جابهجا کردند

شاهکار شهرسازی چین؛ رباتها تکهای از شانگهای را با تمام ساختمانهایش جابهجا کردند
چگونه میتوان یک مجتمع ساختمانی آجری شیکومن (نوعی سبک معماری)، با قدمت ۱۰۰ سال، به وزن ۸٬۲۷۰ تُن و مساحت ۴٬۰۳۰ متر مربع را جابهجا کرد تا بتوان یک مرکز خرید چندطبقه زیرزمینی، پارکینگ و اتصالات مترو در زیر آن ساخت؟
پاسخ روشن است: با استفاده از رباتها. مهندسان شرکت ساختمانی شماره ۲ شانگهای دقیقا همین این کار را در شانگهای چین انجام دادند.
مجموعه هوایانلی، به سبک شیکومن (ترکیبی از خانههای ردیفی غربی و حیاطهای سنتی چینی بهعنوان نماد طبقه متوسط شهری چین) که در دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ ساخته شد، در عملیاتی منحصربهفرد بهطور موقت جابهجا شد تا فضا برای ساخت پروژهای زیرزمینی به مساحت ۵۳٬۰۰۰ متر مربع فراهم شود.
بهگزارش نیواطلس، برای اجرای عملیات جابهجایی، مهندسان از فناوری اسکن سهبعدی، رباتهای حفاری خودران، هزاران فوت نوار نقاله برای انتقال خاک و آوار و هوش مصنوعی بهره گرفتند که قادر به تشخیص ساختارهای مختلف خاک بود.
نکته شگفتانگیز، استفاده از ۴۳۲ ربات هیدرولیکی کوچک «راهرونده» بود که کل بلوک شهری را بر فراز خود نگه داشتند، درحالیکه با سرعت تقریبی ۱۰ متر در روز حرکت میکردند. ویدئویی جالب از این جابهجایی به صورت تایملپس منتشر شده است که در پایین میتوانید مشاهده کنید.