نظرسنجی نیچر: ۷۵ درصد دانشمندان آمریکایی به فکر ترک این کشور هستند

نظرسنجی نیچر: ۷۵ درصد دانشمندان آمریکایی به فکر ترک این کشور هستند
تغییرات گستردهای که در پی روی کار آمدن دولت جدید دونالد ترامپ در پژوهشهای علمی آمریکا رخ داده است، موجب شده بسیاری از دانشمندان این کشور درمورد زندگی و مسیر شغلی خود تجدیدنظر کنند.
بیش از ۱۲۰۰ دانشمند (سه چهارم شرکتکنندگان در نظرسنجی نیچر) گفتهاند به دنبال تغییرات و آشفتگیهایی که در دوران ریاستجمهوری ترامپ به وجود آمده، به فکر ترک آمریکا افتادهاند. اروپا و کانادا از محبوبترین مقاصد این دانشمندان برای مهاجرت هستند.
تمایل به ترک آمریکا در میان پژوهشگران جوان، بهویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی، بیشتر دیده میشود. از میان ۶۹۰ پژوهشگر دوره تحصیلات تکمیلی که به نظرسنجی پاسخ دادند، ۵۴۸ نفر قصد مهاجرت داشتند. همچنین، از بین ۳۴۰ دانشجوی دکتری، ۲۵۵ نفر به فکر ترک آمریکا بودند.
دولت ترامپ بودجه تحقیقات علمی را به شدت کاهش داده و بسیاری از پروژههای علمی را که با بودجه دولت فدرال تأمین میشدند، متوقف کرده است. این اقدامات بخشی از برنامه کلی کاهش هزینههای دولتی بوده که توسط ایلان ماسک، میلیاردر مشهور، هدایت شده است.
دهها هزار نفر از کارمندان فدرال، ازجمله بسیاری از دانشمندان، طبق دستور دادگاه اخراج و دوباره استخدام شدهاند. همچنین، محدودیتهای مهاجرتی و مشکلات مربوط به آزادیهای علمی باعث سردرگمی و نگرانی پژوهشگران شده است. این عوامل به آشفتگی و شرایط نامطمئن در تمام بخشهای تحقیقاتی آمریکا منجر شده است.
تصمیم به ترک آمریکا
مجله نیچر از خوانندگان خود پرسیده است که آیا تغییرات ایجاد شده در آمریکا باعث شده به ترک این کشور فکر کنند یا نه. نظرسنجی اوایل ماه مارس از طریق وبسایت مجله، شبکههای اجتماعی و خبرنامه Nature Briefing انجام شد و حدود ۱۶۵۰ نفر به آن پاسخ دادند.
بسیاری از افرادی که به نظرسنجی پاسخ دادند، به دنبال مهاجرت به کشورهایی بودند که در آنها قبلاً همکار، دوست، خانواده یا آشنایی با زبان داشتند. یکی از آنها گفته بود: «هر جایی که از علم حمایت کند.» برخی از کسانی نیز که برای کار به ایالات متحده آمده بودند، تصمیم داشتند به کشور خود بازگردند.
- ناسا زیر تیغ دولت ترامپ؛ بودجه برنامههای علمی ممکن است تا ۵۰ درصد کاهش یابد22 روز پیش
مطالعه ‘3
- تصمیم شوکهکننده دولت ترامپ: قطع پشتیبانی آمریکا از بزرگترین ارزیابی اقلیمی جهان7 اسفند 03
مطالعه ‘3
- ترامپ فرمان خروج ایالات متحده از پیمان اقلیمی پاریس را صادر کرد2 بهمن 03
مطالعه ‘4
بسیاری از دانشمندان تصمیم به مهاجرت نداشتند، اما وقتی ترامپ بودجه تحقیقاتی را کاهش داد و پژوهشگران را اخراج کرد، نظرشان تغییر کرد. یک دانشجوی تحصیلات تکمیلی که در یکی از دانشگاههای برجسته آمریکا در زمینه ژنومیک گیاهی و کشاورزی کار میکند، گفته است کشورش را دوست دارد و آن را خانه خود میداند، اما بسیاری از مشاورانش توصیه کردهاند همین حالا کشور را ترک کند. این دانشجوی تحصیلات تکمیلی زمانی که دولت ترامپ بودجه آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (USAID) را قطع کرد، حمایتهای مالی برای تحقیقات و همچنین حقوق ماهیانهاش را از دست داد.
استاد مشاور دانشجوی مذکور توانست منابع مالی اضطراری پیدا کند تا او را در کوتاهمدت حمایت کند، اما خود دانشجو درحال تلاش برای درخواست شغل دستیار تدریس است که درحالحاضر متقاضیان زیادی برای آن وجود دارد.
دانشجوی مورد بحث به دلیل علاقهاش به کشاورزی بینالمللی، پیش از این تصمیم گرفته بود برای ادامه تحصیل، یک دوره پژوهش پسادکتری در خارج از کشور داشته باشد. از دست دادن بودجه و دیدن اخراج همکارانش باعث شد تصمیم مهاجرت به خارج از کشور را جدیتر بگیرد. او گفت دیدن توقف تحقیقات و پروژهها برایش ناراحتکننده بوده است و حالا بهطور جدی درحال جستوجو برای فرصتهای شغلی در اروپا، استرالیا و مکزیک است. او امیدوار است اگر وضعیت آشفته تحقیقات در آمریکا آرام شود، به ایالات متحده بازگردد. اما درحالحاضر، دولت ترامپ به وضوح اعلام کرده است حوزهی مطالعاتی او، یعنی سیستمهای غذایی جهانی، برای دولت در اولویت نیست.
یکی از پاسخدهندگان گفته است این آشفتگیها برای دانشمندان تازهکار مانند او بسیار بد و مشکلساز بوده است. پژوهشگران تازهکار احساس میکنند توانایی کنارآمدن با این وضعیت و مشکلات پیش آمده را ندارند. این لحظهای بحرانی در حرفه آنها است و در عرض چند هفته تمام وضعیت شغلی و پژوهشی آنها به هم ریخته است.