نخستین موجود غولپیکر ساکن خشکی احتمالا شکلی ناشناخته از حیات بوده است

نخستین موجود غولپیکر ساکن خشکی احتمالا شکلی ناشناخته از حیات بوده است
به گفتهی دانشمندان، یک موجود باستانی عجیبوغریب که بهعنوان نخستین موجود غولپیکر ساکن خشکی شناخته میشود، ممکن است به شاخهای کاملاً ناشناخته از درخت حیات تعلق داشته باشد.
موجودات یادشده که پروتوتاکسیتس نام دارند، حدود ۴۲۰ تا ۳۷۵ میلیون سال پیش در دورهی دونین زندگی میکردند و شبیه به تنههای استوانهای درختی بدون شاخه بودند. این موجودات زنده بهقدری عظیم بودند که برخی از آنها تا ۸ متر ارتفاع و یک متر عرض داشتند.
از زمان کشف اولین فسیل پروتوتاکسیتس در سال ۱۸۴۳، دانشمندان مطمئن نبودند که این موجودات گیاه، قارچ یا حتی نوعی جلبک هستند. بااینحال، تحلیلهای شیمیایی روی فسیلهای پروتوتاکسیتس در سال ۲۰۰۷ نشان داد که موجودات عجیب احتمالاً نوعی قارچ غولپیکر باستانی بودهاند.
اکنون بهگزارش لایوساینس، پروتوتاکسیتس ممکن است اصلاً یک قارچ غولپیکر نبوده باشد، بلکه احتمالا شکلی کاملاً متفاوت و ناشناخته از حیات بوده است. تمامی اشکال حیات زمینی در سه قلمرو طبقهبندی میشوند: باکتریها، آرکیباکتریها و یوکاریوتها. دامنهی یوکاریوتها شامل همهی موجودات چندسلولی در چهار فرمانروای قارچها، جانوران، گیاهان و آغازیان است. در مقابل، باکتریها و آرکیباکتریها فقط شامل موجودات تکسلولی هستند.