هاست پرسرعت
تکنولوژی

بقایای ماموت‌های ۲۵ هزار ساله، فرهنگ شکار انسان‌های باستانی را آشکار می‌کند

بقایای ماموت‌های ۲۵ هزار ساله، فرهنگ شکار انسان‌های باستانی را آشکار می‌کند

دانشمندان بقایای پنج ماموت پشمالوی عظیم‌الجثه با قدمت ۲۵ هزار سال را در اتریش کشف کرده‌اند. براساس شواهد موجود، این ماموت‌ها احتمالاً توسط انسان‌های باستانی شکار و قطعه‌قطعه شده‌اند.

کشف ماموت‌ها در جریان حفاری در محوطه‌ی باستان‌شناسی لانگمانرسدورف، واقع در حدود ۶۵ کیلومتری غرب وین، صورت گرفت. استخوان‌ها و عاج‌های این ماموت‌ها در دو منطقه‌ی متفاوت و با فاصله‌ای حدود ۱۵ متر از یکدیگر یافت شدند.

گروه پژوهشگران از مؤسسه‌ی باستان‌شناسی آکادمی علوم اتریش، در یکی از مناطق استخوان‌های چندین ماموت را شناسایی کردند که در کنار هم انباشته شده بودند. بسیاری از این استخوان‌ها آثار ابزارهای انسانی و قصابی را نشان می‌دهند؛ یعنی این حیوانات برای مصرف گوشت و منابع دیگر قطعه‌قطعه شده‌اند. همچنین، ابزارهای سنگی نیز در نزدیکی این استخوان‌ها دیده می‌شد.

انسان‌های پارینه‌سنگی از عاج ماموت‌ها ابزار می‌ساختند

در منطقه‌ی دوم، بقایای حداقل سه ماموت دیگر به‌طور جداگانه کشف شد. بقایای عاج‌های بزرگ ماموت‌ها که جدا از استخوان‌ها و در کنار هم قرار داشتند، بیانگر استفاده‌ی احتمالی انسان‌های پارینه‌سنگی از عاج این حیوانات برای ساخت ابزار است. به‌گفته‌ی باستان‌شناسان، از عاج می‌توان برای ساخت سرنیزه استفاده کرد.

به‌گزارش لایوساینس، مارک هندل، باستان‌شناس در مؤسسه‌ی باستان‌شناسی اتریش، می‌گوید: «علاوه‌بر استخوان‌های پراکنده، مناطقی را نیز کشف کردیم که در آن‌ها چندین حیوان به‌طور فشرده مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این موضوع فراتر از انتظارات ما بود.» شواهد گذشته نشان داده‌اند که انسان‌های باستانی از عاج ماموت‌ها برای ساخت ابزارهای مختلف مانند وسایل طناب‌سازی، زیورآلات، لوازم جانبی و حتی نیزه‌ها و پیکان‌ها استفاده می‌کردند.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا