هاست پرسرعت
تکنولوژی

رکورد تازه تلسکوپ جیمز وب: شناسایی دورترین کهکشان تنها ۲۸۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ

رکورد تازه تلسکوپ جیمز وب: شناسایی دورترین کهکشان تنها ۲۸۰ میلیون سال پس از بیگ بنگ

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) بار دیگر شگفتی آفرید. این تلسکوپ قدرتمند پیش‌تر کهکشان‌هایی درخشان را در تنها چند صد میلیون سال پس از بیگ‌بنگ شناسایی کرده بود و اکنون موفق به دریافت نور کهکشانی شده که تنها ۲۸۰ میلیون سال پس از بیگ‌بنگ تشکیل شده است. بدین ترتیب جیمز وب رکورد دورترین کهکشان کشف‌شده در جهان را به خود اختصاص داده است.

پیش از جیمز وب، هیچ تلسکوپ فروسرخی با آینه‌ای به اندازه کافی بزرگ برای دریافت نور کهکشان‌های نخستین وجود نداشت. تلسکوپ هابل توانایی دیدن نور فروسرخ نزدیک را دارد، اما قطر آینه آن تنها ۲٫۴ متر است. این تلسکوپ توانست فقط یک کهکشان متعلق به حدود ۵۰۰ میلیون سال پس از بیگ‌بنگ را کشف کند. تلسکوپ اسپیتزر نیز که مخصوص رصد در نور فروسرخ بود، تنها آینه‌ای به قطر ۸۵ سانتی‌متر داشت.

اما نه‌تنها آینه‌ی جیمز وب بسیار بزرگ‌تر است، بلکه فناوری آشکارسازهای آن چنان پیشرفته شده که حالا با کشف هر کهکشان باستانی می‌تواند پرده‌ای از جهان نخستین را کنار بزند. یکی از اهداف اصلی علمی تلسکوپ جیمز وب (JWST) مطالعه‌ی فرآیند شکل‌گیری کهکشان‌ها است. برای درک چگونگی شکل‌گیری و تحول کهکشان‌ها، باید بتوانیم نخستین کهکشان‌های جهان را مشاهده کنیم. تنها چند هفته پس از آغاز رصدها، این تلسکوپ تعداد زیادی کهکشان درخشان در انتقال به سرخ‌های بالاتر از z=10 کشف کرد. نویسندگان پژوهشی جدید دراین‌باره می‌نویسند:

این جمعیت غیرمنتظره، جامعه‌ی علمی را به وجد آورده و پرسش‌هایی بنیادی را درباره‌ی شکل‌گیری کهکشان‌ها در ۵۰۰ میلیون سال نخست جهان مطرح کرده است.

تلسکوپ جیمز وب به‌طور مداوم مرز افق دید ما را به عقب رانده است و این کشف جدید نشان می‌دهد که ممکن است هنوز به پایان توانایی آن در مشاهده‌ی اعماق کیهان نرسیده باشیم.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا