عناب چه خواصی دارد؟

عناب چه خواصی دارد؟
عناب که با اسامی خرمای قرمز یا خرمای چینی نیز شناخته میشود، بومی آسیای جنوبی است؛ اما در سراسر جهان به میوهای محبوب تبدیل شده است. این میوههای کوچک و گرد که هستهای درون خود دارند، روی درختان یا درختچههای بزرگ گلدار (Ziziphus jujuba) رشد میکنند. زمانی که میوه عناب رسیده باشد، به رنگ قرمز تیره یا بنفش درمیآید و ممکن است کمی چروکیده بهنظر برسد.عناب میوهای شیرین است که میتوان آن را خشک و در دسرها مصرف کرد یا به صورت تازه و به تنهایی به عنوان میانوعده بهکار برد. عناب تازه کالری پایینی دارد و غنی از فیبر و آنتیاکسیدانها است.در طب سنتی، از عناب برای بهبود خواب و کاهش اضطراب استفاده میشود. علاوهبراین، میوه عناب برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا با گیاهان دیگر ترکیب میشود. در این مقاله به ویژگیهای تغذیهای، مزیتها و مصارف عناب میپردازیم.کپی لینکمشخصات تغذیهای عنابعناب کالری کمی دارد، اما سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است. طبق اطلاعات منتشرشده در وبسایت هلث لاین، ۱۰۰ گرم عناب خام دارای موارد زیر است:کالری: ۷۹پروتئین: ۱ گرمچربی: ۰ گرمکربوهیدرات: ۲۰ گرمفیبر: ۱۰ گرمویتامین سی: ۷۷ درصد نیاز روزانهپتاسیم: ۵ درصد نیاز روزانهعناب به دلیل محتوای فیبر بالا و کالری کم، میانوعدهای عالی و سالم است. عناب مقادیر کمی از چندین ویتامین و ماده معدنی دارد؛ اما بهطور خاص غنی از ویتامین سی است. ویتامین سی خواص آنتیاکسیدانی دارد و سیستم ایمنی را تقویت میکند.عناب همچنین حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم است که نقشی حیاتی در کنترل عضلات و تعادل الکترولیت دارد. علاوهبراین، میوههای عناب حاوی کربوهیدراتهایی به شکل قندهای طبیعی هستند که انرژی موردنیاز بدن را تامین میکنند. بااینحال، عناب خشکشده، نسبتبه عناب تازه با همان وزن، قند و کالری بسیار بیشتری دارد. هنگام خشک شدن، قندهای موجود در میوه غلیظ میشوند و ممکن است طی فرآوری، قند نیز به آن اضافه شود.