هاست پرسرعت
تکنولوژی

مهاجران میان‌ستاره‌ای؛ ماموریت‌های جدید برای رهگیری اجرام بیگانه عبوری از منظومه شمسی

مهاجران میان‌ستاره‌ای؛ ماموریت‌های جدید برای رهگیری اجرام بیگانه عبوری از منظومه شمسی

در اواخر سال ۲۰۱۷، جسمی مرموز با سرعت زیاد از منظومه شمسی ما عبور کرد و ستاره‌شناسان برای مشاهده‌ی آن از قدرتمندترین تلسکوپ‌های جهان استفاده کردند. آن‌ها در نهایت دریافتند که طول این جسم سریع به ۴۰۰ متر می‌رسد و بسیار کشیده است؛ به طوری که  احتمالاً طولش به ده‌برابر عرضش می‌رسد. پژوهشگرها این جسم را امواموا نامیدند که در زبان هاوایی به معنی «پیش‌آهنگ» است.

بعدها تأیید شد که امواموا  اولین جسم از قلمرو ستاره‌ای دیگر است که به منظومه شمسی ما وارد شده است. این اجرام میان‌ستاره‌ای (ISO) از اطراف یک ستاره منشأ می‌گیرند اما در نهایت سرنوشت آن‌ها، سرگردانی در کیهان است. آن‌ها در واقع ترکش‌های سیاره‌ای هستند که در اثر رویدادهای فاجعه‌بار، مانند برخوردهای عظیم بین اجرام سیاره‌ای، از منظومه‌های ستاره‌ای والد خود به وجود آمده‌اند.

ستاره‌شناسان می‌گویند اومواموا احتمالا پیش از برخورد با منظومه‌ شمسی ما به مدت صدها میلیون سال در کهکشان راه شیری سفر کرده است. تنها دو سال پس از این بازدید غیرمنتظره، یک جرم میان‌ستاره‌ای دیگر موسوم به دنباله‌دار بوریسف، این بار توسط ستاره‌شناسی آماتور در کریمه مشاهده شد. این اجسام آسمانی برای ما نمایشی جذاب از مواد آن سوی منظومه‌ی شمسی هستند. اما آیا می‌توانیم کاری فراتر از تماشای آن‌ها انجام دهیم؟

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا