خودروهای آینده جیپ و دوج در ۱۸ دقیقه بهطور کامل شارژ میشوند

خودروهای آینده جیپ و دوج در ۱۸ دقیقه بهطور کامل شارژ میشوند
استلانتیس اعلام کرد توسعهی باتریهای حالتجامدش به مرحلهی اجرایی نزدیکتر شده است. شرکت مادر برندهای جیپ، دوج و رم با استارتاپ Factorial برای ساخت این باتریها همکاری میکند؛ فناوریای که حالا برای استفاده در خودرو با موفقیت تأیید شده و قرار است از سال ۲۰۲۶ در ناوگانی آزمایشی نصب شود.
در حال حاضر بیشتر خودروهای برقی از باتریهای لیتیوم-یونی بهره میبرند که در آنها الکترولیت مایع برای جابهجایی انرژی بهکار میرود؛ اما باتریهای حالتجامد که عرضهشان به بازار با تأخیر همراه بوده، امکان شارژ سریعتر، ظرفیت بیشتر و برد طولانیتر را فراهم میکنند.
استلانتیس و Factorial فناوری جدید خود را با نام FEST (مخفف Factorial Electrolyte System Technology) معرفی کردهاند و میگویند این باتریها برخلاف نمونههای مرسوم لیتیوم-یونی، چگالی انرژی بالاتری دارند و از شارژ سریع پشتیبانی میکنند.
به گفتهی استلانتیس میتوان بین ۱۵ تا ۹۰ درصد شارژ را در دمای محیط و تنها طی ۱۸ دقیقه انجام داد. فناوری Factorial شامل آند لیتیومفلزی، الکترولیت شبهجامد و کاتد پرظرفیت میشود.
طبق اعلام استلانتیس، سلولهای ۷۷ آمپرساعتی FEST به چگالی انرژی ۳۷۵ واتساعتبرکیلوگرم رسیدهاند و در بیش از ۶۰۰ چرخهی شارژ عملکرد موفقی داشتهاند؛ اتفاقی که از آن با عنوان «نقطهی عطفی در زمینهی باتری حالتجامد لیتیومفلزی با ابعاد بزرگ» یاد میشود. این باتریها علاوهبر شارژ سریع، توان خروجی بیشتری ارائه میکنند و با نرخ تخلیهی 4C، عملکرد خودروهای برقی را به سطح بالاتری میرسانند.
سلولهای Factorial در شرایط آبوهوایی گوناگون از سرمای شدید تا گرمای بالا قابل استفادهاند. این شرکت میگوید باتریها در دمای منفی ۳۰ تا مثبت ۴۵ درجهی سانتیگراد عملکرد پایدار دارند.
باتری حالت جامد چیست و چرا برای صنعت خودروهای برقی اهمیت دارد
باتری های لیتیوم یون و حالت جامد چه تفاوت هایی با هم دارند
هیوندای یکی از سرمایهگذاران Factorial است و مرسدس هم با این استارتاپ همکاری میکند. مرسدس میخواهد در سال ۲۰۲۶ خودروهایی با باتریهای نیمهجامد Factorial عرضه کند. شرکتهای دیگر از جمله هوندا در نیمهی دوم دههی جاری خودروهای برقی با باتری حالتجامد معرفی خواهد کرد.