حادثه مرگبار با خودرو SU7 باعث سقوط سهام شیائومی شد

حادثه مرگبار با خودرو SU7 باعث سقوط سهام شیائومی شد
وقوع سانحهای مرگبار برای خودرو برقی شیائومی مدل SU7 باعث افزایش حساسیتها به عملکرد این شرکت شد و ارزش سهام آن در بازار بورس هنگکنگ حدود ۵ درصد کاهش یافت. این حادثه شامگاه ۲۹ مارس (۹ فروردین) در شهر تونگلینگ استان آنهوئی رخ داد و جان هر سه سرنشین خودرو را گرفت و خسارت سنگینی به وسیلهی نقلیه وارد کرد.
براساس اطلاعات منتشرشده شیائومی، خودرو سانحهدیده نسخهی استاندارد مدل SU7 بود که در زمان حادثه از سیستم هدایت خودکار (Navigate on Autopilot یا NOA) استفاده میکرد. سامانهی NOA ساعت ۲۲:۲۷:۱۷ فعال شد. در آن زمان، خودرو با سرعت ۱۱۶ کیلومتربرساعت در حال حرکت بود.
یک دقیقه بعد، سیستم متوجه حواسپرتی جزئی راننده شد و حدود ۹ دقیقه بعد، در ساعت ۲۲:۳۶:۴۸، به راننده هشدار داد تا فرمان را در دست بگیرد. در این مسیر، بهدلیل انجام تعمیرات مسیر اصلی با موانع بسته شده بود و خودروها به لاین موقت در جهت مخالف هدایت میشدند.
در ساعت ۲۲:۴۴:۲۴ سامانهی NOA مانعی را پیش روی خودرو شناسایی کرد و بلافاصله هشداری مبنیبر وجود خطر صادر شد و خودرو شروع به کاهش سرعت کرد. یک ثانیه بعد و در ساعت ۲۲:۴۴:۲۵، راننده کنترل خودرو را بهدست گرفت. دادههای ثبتشده نشان میدهد راننده اقدام به گردش به چپ با زاویهی ۲۲ درجه و فشردن پدال ترمز تا ۳۱ درصد کرد. تنها دو ثانیه بعد، خودرو با سرعت تقریبی ۹۷ کیلومتربرساعت به گاردریل بتنی برخورد کرد و بلافاصله دچار حریق شد.
سامانهی اضطراری خودرو بهطور خودکار فعال شد و در ساعت ۲۲:۴۴:۲۸ با مراکز امدادی تماس گرفت. در ساعت ۲۲:۴۵:۰۶ نیز، ارتباط تلفنی با مالک رسمی خودرو برقرار شد که خود وی در این حادثه پشت فرمان نبود. نیروهای امدادی حدود ساعت ۲۳ به محل سانحه رسیدند. شیائومی پساز حادثه رسماً اعلام کرد که راننده مالک ثبتشدهی خودرو نبوده است.
۳۰ مارس (۱۰ فروردین)، تیم ویژهای از شیائومی برای همکاری در روند بررسی سانحه وارد شهر تونگلینگ شد. شرکت همهی اطلاعات و دادههای فنی مرتبط با عملکرد خودرو را تا روز ۳۱ مارس (۱۱ فروردین) در اختیار مراجع قضایی و پلیس قرار داد. شیائومی تأکید کرد که در ادامه نیز بهطور کامل با مسئولان قضایی و پلیس همکاری و با نظارت آنها به خانوادههای قربانیان کمکهای لازم را ارائه خواهد کرد.
یک کشته و سه زخمی در تصادف خودرو شیائومی؛ آیا مقصر اصلی SU7 است؟
تصادف پرحاشیه خودرو هواوی سه نفر را به کام مرگ کشاند
تصادف وحشتناک خودرو تسلا در تورنتو؛ ۴ نفر به کام مرگ رفتند
تصاویر و ویدئوهای این حادثه در شبکههای اجتماعی بهسرعت منتشر شد و واکنش گستردهای بههمراه داشت. بحثها بیشتر حول محور ایمنی سامانههای کمکراننده و سرعت چشمگیر گسترش خودروهای برقی شیائومی شکل گرفت.
مدل SU7 شیائومی در مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳) به بازار عرضه شد و همچنان تقاضای زیادی دارد؛ بهطوریکه مدت انتظار مشتریان برای دریافت آن اکنون از ۴۰ هفته فراتر رفته است. با وجود حادثهی اخیر، این شرکت در مارس امسال بیش از ۲۹ هزار دستگاه خودرو تحویل مشتریان داد و همچنان دستیابی به هدف سالانهی تحویل ۳۵۰ هزار دستگاه را دنبال میکند.