هاست پرسرعت
تکنولوژی

تولید تراشه‌های ۱٫۶ نانومتری در آمریکا؛ TSMC تا سال ۲۰۳۰ کارخانه پیشرفته‌ای در آریزونا می‌سازد

تولید تراشه‌های ۱٫۶ نانومتری در آمریکا؛ TSMC تا سال ۲۰۳۰ کارخانه پیشرفته‌ای در آریزونا می‌سازد

با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ، بلندپروازی‌های TSMC در ایالات متحده به سطوح جدیدی رسیده است؛ تا جایی که این شرکت اکنون برای انتقال تولید تراشه‌های پیشرفته به خاک آمریکا عزمی جدی دارد.

به‌گفته‌ی پیتر کلیولند، نایب‌رئیس TSMC، ظاهراً برنامه‌ی این شرکت، احداث سومین کارخانه‌ی خود در آریزونا با هدف حفظ «رهبری ایالات متحده در هوش مصنوعی» و اطمینان از تبدیل آمریکا به خانه‌ی دوم TSMC، در کنار تایوان، خواهد بود. بدین ترتیب ایده‌ی انتقال فناوری‌های پیشرفته به خاک آمریکا کاملاً محتمل است.

TSMC به‌تنهایی ۶۵ میلیارد دلار در آریزونا سرمایه‌گذاری می‌کند و برنامه‌ریزی کرده است مجموعاً سه کارخانه در این ایالت احداث کند. اولین کارخانه مسئولیت تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را برعهده خواهد داشت؛ تولید انبوه در این کارخانه هم‌اکنون جریان دارد و شرکت‌هایی نظیر AMD سفارش‌هایی برای پردازنده‌های رایزن خود ثبت کرده‌اند.

غول تایوانی برای کارخانه‌ی دوم، تولید تراشه‌های پیشرفته‌تری شامل لیتوگرافی ۳ نانومتری، ۲ نانومتری و احتمالاً A16 (۱٫۶ نانومتری) را در دستور کار قرار داده؛ اولین‌بار است که نام لیتوگرافی ۱٫۶ نانومتری به‌میان می‌آید.

با روی کار آمدن دولت ترامپ و تحولات صنعت تراشه، واضح به‌نظر می‌رسد که TSMC در آینده صرفاً بر تایوان متکی نخواهد ماند و ایالات متحده را مقصدی ایدئال برای گسترش فعالیت‌های خود تلقی می‌کند؛ دلیلی که گفته می‌شود باعث توقف موقت برخی پروژه‌های اروپایی این شرکت نیز شده است.

مقاله‌های مرتبط
  • TSMC بیش‌ از ۱۰۰ میلیارد دلار برای تولید تراشه در آمریکا سرمایه‌گذاری می‌کند

  • داستان برند TSMC؛ غول تراشه‌ساز تایوانی که دنیا را می‌گرداند

لیتوگرافی A16 شرکت TSMC (۱٫۶ نانومتری) احتمالاً در نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۶ روانه‌ی بازار خواهد شد؛ بدین ترتیب فرایند تولید مبتنی‌بر آن، دو سال پس از تایوان، در ایالات متحده دردسترس قرار می‌گیرد که نشان می‌دهد آمریکا از دسترسی به فناوری‌های ساخت پیشرفته بی‌بهره نخواهد ماند.

نایب‌رئیس TSMC باور دارد آمریکا در بلندمدت سهمی ۷۵ درصدی از کسب‌وکار این شرکت را به خود اختصاص خواهد داد و دولت ترامپ نقشی کلیدی در تسریع چنین فرایندی برعهده داشته است. به‌نظر می‌رسد تاکتیک‌های فشار دولت ترامپ در احیای جایگاه پیشین ایالات متحده در صنعت تراشه موفق عمل کرده؛ هرچند تحقق کامل این هدف از هم‌اکنون، سال‌ها زمان خواهد برد.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا