تلسکوپ جیمز وب نخستین تصاویر از شفقهای مرموز نپتون را منتشر کرد

تلسکوپ جیمز وب نخستین تصاویر از شفقهای مرموز نپتون را منتشر کرد
تصاویر جدیدی که توسط «تلسکوپ فضایی جیمز وب» (JWST) به ثبت رسیده، برای نخستین بار شفقها را در سیاره نپتون نشان میدهد.
به گزارش اسپیسداتکام، تلسکوپ فضایی قدرتمند ناسا موفق به رصد شفقهای فروسرخ شده است که به واسطه مولکولهای خاصی به نام کاتیونهای تریهیدروژن (H3+) شکل میگیرند. این یافتهها در مطالعهای که ۲۶ مارس در مجله «نیچر» منتشر شد، مورد بررسی قرار گرفته است. دانشمندان بیش از سی سال پیش شفقها را در سیاراتی مانند مشتری، زحل و اورانوس شناسایی کردند، اما شفقهای نپتون تا به حال از دید محققان دور مانده بودند.
شفقها زمانی ایجاد میشوند که ذرات باردار و پرانرژی خورشیدی در میدان مغناطیسی یک سیاره به دام میافتند. این میدانها، ذرات را به سمت قطبهای مغناطیسی هدایت میکنند، جایی که با مولکولهای جوی برخورد میکنند، یونیزه و درخشان میشوند.
برخلاف شفقهای زمین که در عرضهای جغرافیایی نزدیک به قطبها شکل میگیرند، شفقهای نپتون در نزدیکی عرضهای میانی این سیاره ظاهر میشوند. این موضوع به دلیل کج بودن ۴۷ درجهای میدان مغناطیسی نپتون از محور چرخش آن است؛ بنابراین، قطبهای مغناطیسی نپتون بین قطبهای جغرافیایی و استوا قرار دارند، تقریباً در جایی که آمریکای جنوبی روی زمین واقع شده است. علاوه بر این، شفقهای نپتون با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند.