هاست پرسرعت
تکنولوژی

بلندترین مولکول‌های کشف‌شده در مریخ ممکن است بقایای حیات باستانی باشند

بلندترین مولکول‌های کشف‌شده در مریخ ممکن است بقایای حیات باستانی باشند

مریخ‌نورد کیوریاسیتی ناسا بلندترین مولکول‌هایی را که تاکنون در مریخ کشف شده‌اند، شناسایی کرده است. این یافته می‌تواند بدین معنی باشد که سیاره سرخ مملو از شواهد حیات باستانی است.

براساس پژوهشی که دوشنبه ۲۴ مارس در مجله‌ی PNAS منتشر شد، زنجیره‌های مولکولی شامل دوازده اتم کربن به‌هم‌پیوسته در نمونه‌ای از سنگی ۳٫۷ میلیارد ساله، که از یک دریاچه‌ی خشک‌شده‌ی مریخی به نام خلیج یلونایف جمع‌آوری شده بود، شناسایی شده‌اند.

زنجیره‌های کربنی بلند احتمالاً از مولکول‌هایی به نام اسیدهای چرب سرچشمه گرفته‌اند که روی زمین از طریق فعالیت‌های زیستی تولید می‌شوند. گرچه اسیدهای چرب می‌توانند بدون ورودی زیستی شکل بگیرند که احتمالا در مریخ نیز این‌گونه است، وجود آن‌ها روی سیاره سرخ به این معنی است که نشانه‌های حیات ممکن است درون خاک این سیاره مخفی شده باشند.

کرولاین فریسینه، یکی از نویسندگان مطالعه و شیمی‌دان تحلیلی در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه (CNRS)، به لایوساینس گفت:

این واقعیت که مولکول‌های خطی شکننده همچنان پس از ۳٫۷ میلیارد سال روی سطح مریخ باقی مانده‌اند، به ما امکان می‌دهد که یک ادعای جدید مطرح کنیم: اگر حیات میلیاردها سال پیش روی مریخ، همزمان با ظهور حیات روی زمین،  ظاهر شده باشد، ردپاهای شیمیایی این حیات کهن ممکن است همچنان در مریخ باقی مانده و امروزه برایمان قابل تشخیص باشند.

مولکول‌های کشف‌شده شامل زنجیره‌های هیدروکربنی با ۱۰، ۱۱ و ۱۲ اتم کربن هستند که به ترتیب دکان، آندکان و دودکان نام دارند. این مولکول‌ها توسط ابزار تحلیل نمونه‌های کیوریاسیتی (SAM) شناسایی شدند.

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا