تاریخ غبارآلود آشپزی؛ قدیمیترین دستور پخت غذا از کجا آمده است؟

تاریخ غبارآلود آشپزی؛ قدیمیترین دستور پخت غذا از کجا آمده است؟
ویدیوهای آموزش آشپزی، وبلاگهای دستور غذا و کتابهای آشپزی چاپ انبوه، شاید ابداعهایی نسبتا جدید باشند، اما نیاکان ما هم به آشپزی علاقه داشتند. باستانشناسان در سراسر جهان بقایای غذاهایی شبیه به غذاهای امروزی ما را یافتهاند؛ از آثار حلیم سوخته در ظروف دوران سنگ گرفته تا نانهایی به نام «نان آبجو» در مصر باستان. بااینحال، در بیشتر دوران تاریخ، آشپزی هنری بود که بهصورت شفاهی منتقل میشد و بهندرت به شکل مکتوب ثبت میشد.
پس قدیمیترین دستور پخت شناختهشده چیست؟ پاسخ به یکی از قدیمیترین تمدنها بازمیگردد، هرچند دستورهای آنها کمی متفاوت با دستورهای امروزی ما هستند.
هرچند ممکن است با نگاه امروزی به دستورهای غذا این موضوع بدیهی به نظر برسد، تشخیص اینکه آیا یک سند باستانی واقعاً دستور پخت است یا نه، چالشی بزرگ برای باستانشناسان محسوب میشود. به گفتهی فارل موناکو، پژوهشگر مهمان افتخاری و دانشجوی دکتری دانشگاه لستر که در زمینه نانهای روم باستان تخصص دارد، «دستور پخت» به شکلی که امروز میشناسیم، اختراعی مدرن است.