هاست پرسرعت
تکنولوژی

چگونه یک برنامه نویس ماهر شویم؟

چگونه یک برنامه نویس ماهر شویم؟

خرید بلیط هواپیما از سفرمارکت

باوجوداینکه مسیر یادگیری در رشته مهندسی کامپیوتر تقریباً یکسان است، اما هیچ دو برنامه‌نویسی مهارت‌ها و قابلیت‌های کاملاً یکسانی ندارند. افرادی که توانسته‌اند خود را به بالاترین مرتبه‌های این حوزه رسانده و پیشرفت قابل‌توجهی را رقم بزنند، یک سری مهارت‌ها و عادات مشترک دارند که به آن‌ها در طول زمان و در مسیر موفقیت کمک می کند. در این مقاله قصد داریم به راهکارهایی اشاره کنیم که به شما کمک می‌کنند تا تبدیل به یک برنامه نویس ماهر شوید.

مدیریت زمان را یاد بگیرید

یک برنامه‌نویس متخصص چه قرار باشد کدنویسی کند و چه در حال مدیریت یک تیم باشد، باید بتواند زمان خود را مدیریت کند تا کارایی‌اش حفظ شود. اکثر برنامه‌نویس‌ها به‌تنهایی باید روی انجام یک سری تسک ساده یا بسیار دشوار کار کنند تا پروژه به خروجی دلخواه برسد. این یعنی یک برنامه‌نویس همیشه در معرض ازدست‌دادن تمرکز خود است. یک مهندس برنامه‌نویس ماهر می‌داند چطور باید از عوامل حواس‌پرتی اجتناب کرده و زمان خود را به‌گونه‌ای مدیریت کند که به خروجی دلخواه با کیفیت عالی برسد.

وضعیت فعلی را به اعضای تیم و مدیرتان اطلاع دهید

جهان سیستمی به‌هم‌پیوسته و مرتبط است و یک برنامه‌نویس هم نمی‌تواند در دنیایی ایزوله زندگی کند. در پروژه‌های برنامه‌نویسی همیشه شخصی به‌عنوان ذی‌نفع وجود دارد. برنامه‌نویس‌های ماهر این مسئله را درک کرده و تلاش می‌کنند با همه ذی‌نفعان پروژه در دپارتمان‌های مختلف در ارتباط بوده و وضعیت فعلی پروژه را به اطلاع آن‌ها برسانند. تعامل، پایه یک کار تیمی موفق است و بهترین مهندسان همیشه برای برقراری ارتباط با دیگران و در جریان قرار دادن آن‌ها درباره روند پیشرفت پروژه، تلاش می‌کنند.

از دیگران یاد بگیرید

فرقی ندارد به چند زبان برنامه نویسی مسلط باشید، در دنیای امروز همیشه تکنولوژی‌های جدیدی برای یادگیری برنامه نویسی به وجود می‌آید. یکی از بهترین راه‌ها برای رشد به‌عنوان مهندس نرم‌افزار دنبال‌کردن افراد خبره این حوزه و افرادی است که قبل از شما این مسیر را رفته‌اند. برای یادگیری از دیگران لزوماً قرار نیست یک منتور حرفه‌ای در کنار خود داشته باشید. سایر افراد تیم، بلاگرها، مدیرها و پروژه‌های متن‌باز همگی می‌توانند دانش برنامه نویسی خود و ارزش موردنیاز را به مسیر شغلی شما منتقل کنند. هدف نهایی این است که از یادگیری دست نکشید. برای کسب موفقیت بیشتر در این مسیر، تقویت زبان انگلیسی یک ضرورت است.

بین کار و زندگی خود تعادل ایجاد کنید

کار کردن هیچ‌وقت تمام نمی‌شود و کسب‌وکارها همواره می‌توانند از شما کار دریافت کنند. در چنین شرایطی ازدست‌دادن تمرکز در یک پروژه بزرگ، به‌سادگی رخ خواهد داد. باید بدانید ذهن انسان نیاز به استراحت و دور شدن از صفحه مانیتور و کیبورد دارد تا بتوانند در بالاترین سطح عملکرد خود فعالیت کند.

از تعطیلات آخر هفته خود نهایت استفاده را ببرید. از زمان استفاده کنید و به پیاده‌روی بروید، یک مسابقه فوتبال را تماشا کنید یا با یک دوست قرار بگذارید. وقتی از تعطیلات برگردید، کار در انتظار شماست تا با ذهنی آرام‌تر، به سراغش بروید.

اگر در سازمانی کار می‌کنید که تعادل کار و زندگی اهمیت چندانی ندارد، تلاش کنید با دید بازتری محل کار بعدی خود را انتخاب کنید. (می‌توانید در این لینک https://jobvision.ir/jobs/category/developer موقعیت های شغلی مناسب برنامه‌نویسی را ببینید.)

پروژه‌های شخصی ایجاد کنید

غیرممکن است که بتوانیم همیشه خود را با سرعت بالای تکنولوژی وفق دهیم. حتی اگر در دفتر کار خود در حال کار کردن روی پروژه‌ای به‌روز در حوزه توسعه نرم افزار هستید، هنوز هم تکنولوژی‌های بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را کشف کرده و شروع به یادگیری یک زبان جدید کنید.

یادگیری شخصی و پروژه‌های مستقل می‌توانند به شما چیزهای جدیدی بیاموزند که شغل ثابت شما قادر به پوشش دادن آن‌ها نیست. شرکت در پروژه های بزرگ کدنویسی می‌تواند شما را با سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی‌ها وفق دهد.

اگر به یک زبان برنامه‌نویسی مثل برنامه نویسی جاوا اسکریپت یا php مسلط هستید، می‌توانید به سراغ سایر حوزه‌ها نیز رفته و شروع به یادگیری کنید. برنامه نویسی پایتون، موبایل، فرانت اند و … را یاد بگیرید تا تبدیل به یک برنامه‌نویس ماهر شوید.

بازدهی خود را به طور دقیق تخمین بزنید

کسب‌وکارها به‌سرعت در حال رشد هستند و فرقی ندارد با چه متدولوژی چابکی روی پروژه‌ها کار می‌کنند، آن‌ها همواره از شما این سؤال را می‌پرسند: «این پروژه کی آماده خواهد شد؟» پاسخ دقیق‌تر به این سؤال وقتی امکان‌پذیر است که بتوانید عادات کاری خود را بهتر درک کرده و بفهمید به‌ازای یک واحد زمانی مشخص، چقدر خروجی می‌توانید تحویل بدهید. شناخت توانایی‌ها و محدودیت‌های فردی به شما کمک می‌کند با اعتمادبه‌نفس و دقت بیشتری به این سؤال پاسخ دهید.

فرایند کد نویسی خود را مستند کنید

در طول زمان، ذهن شما به‌مرور فراموش می‌کند که یک برنامه را چطور نوشته‌اید. شاید در آینده نیاز باشد دوباره به کدهای قدیمی خود برگردید و قطعاً نیاز به تلاش زیادی برای فهمیدن آن‌ها خواهید داشت. مستند کردن کدها ابزاری است که می‌تواند در سرعت بخشیدن به بازبینی، نگهداری و تغییر نرم‌افزار در آینده کمک کند.

کنترل کیفیت پروژه‌ها را یاد بگیرید

هیچ‌کس بهتر از خود شما به‌عنوان برنامه‌نویس از نقاط ضعف و قوت برنامه‌ای که نوشته‌اید آگاهی ندارد. یادگیری فرایندهای QA فیچرها و فانکشن‌های نرم‌افزار از صفر، مهارت ارزشمندی برای توسعه یک نرم‌افزار کامل و پایدار است.

پیش از صحبت‌کردن، گوش دهید

اگر در شرکتی کار می‌کنید که به‌غیراز شما برنامه‌نویس‌های دیگری هم حضور دارند، تلاش کنید اول گوش داده و بعد صحبت کنید؛ چرا که این سریع‌ترین راه ممکن برای یادگیری است. حتی اگر فکر می‌کنید شما باهوش‌ترین فرد جمع هستید، بهتر است قبل از هر اظهارنظری به صحبت‌های دیگران خوب گوش دهید. به‌خصوص اگر در شروع یادگیری برنامه‌نویسی هستید، این راهکار به شما کمک خواهد کرد.

منظم باشید

استعداد حتی اگر به مقدار زیادی وجود داشته باشد کافی نیست. در واقع استعداد یا مهارت تنها بخشی از فرمول موفقیت است و منظم بودن یکی دیگر از بخش‌های مهم این مسیر است. یک برنامه‌نویس ماهر بدون نظم شبیه دریانوردی است که نقشه به همراه ندارد. او می‌داند چطور کشتی را هدایت کند، اما قادر به پیداکردن مسیر نیست.

جمع‌بندی؛ چگونه یک برنامه‌نویس ماهر شویم؟

در این مقاله به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌هایی پرداختیم که می‌توانند از شما یک برنامه نویس موفق بسازند. شاید عمل‌کردن به همه این توصیه‌ها در دنیایی که اتفاقات زیادی می‌افتد و عوامل متعددی خارج از کنترل ما وجود دارند، امکان‌پذیر نباشد. ممکن است مدیری داشته باشید که به‌سادگی عصبانی شده و اجازه اظهارنظر به شما نمی‌دهد، شاید در سازمانی کار می‌کنید که در معرض خطر ورشکستگی قرار دارد، شاید مدیر تیمتان تصور می‌کند توسعه test-driven کار بیهوده و زمان‌بری است. اما باید توجه داشته باشید که مسیر موفقیت، همواره پر پیچ‌وخم است و شما باید استراتژی بلندمدتی داشته باشید.

به جای تمرکز بر عواملی که روی آن‌ها کنترل ندارید و سرزنش کردن خود، جامعه و محیط کار، رویکردی فعالانه را در پیش بگیرید. انرژی و تلاش خود را در چیزهایی صرف کنید که روی آن‌ها کنترل دارید. تلاش کنید کارهایتان را به‌موقع تحویل دهید تا حس عذاب وجدان نداشته باشید، هر روز در حال آموختن کار با تکنولوژی‌های جدید باشید و کتاب‌های جدید مطالعه کنید. شروع به وبلاگ‌نویسی کنید و در پروژه‌های متن‌باز مشارکت کنید.

جمع‌بندی این مقاله را می‌توان در همین جمله خلاصه کرد: از یادگیری و رشد مداوم، خسته نشوید. این را فراموش نکنید که هیچ چیزی به اندازه یادگیری و رشد فردی در طول تاریخ نتوانسته است به بشر کمک کند تا به موفقیت‌های زیاد دست پیدا کند.

#توجه: این مطلب یک رپرتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده تهیه و نگارش شده است.
دیجی‌رو مسئولیتی در قبال محتوای تبلیغاتی ندارد.

مجله خبری بیکینگ

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا