هاست پرسرعت
علم و دانش

پوشش ضعیف اینترنت نسل پنجم در کشور!

پوشش ضعیف اینترنت نسل پنجم در کشور!

همایش ملی ایران 5G صبح امروز در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد و وزیر ارتباطات، معاونان این وزارتخانه و مدیران اپراتورها در آن حضور داشتند.

عیسی زارع‌پور در این همایش پس از ارائه آماری از پیشرفت پروژه فیبر نوری از برنامه‌ها برای افزایش سرعت ارتباطات سیار گفت.

زارع‌پور اعلام کرد که پروژه فیبر نوری در ۲۰۰ شهر آغاز شده و اکنون ۴ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار داده است: «هدف‌گذاری ما این است که تا پنج سال آینده تمام ساختمان‌های کشور را از طریق فیبر نوری به اینترنت متصل کنیم.» به گفته‌ی او به موازات این پروژه، زیرساختی هم برای توسعه اینترنت سیار مهیا خواهد شد: «دستیابی به اینترنت نسل پنجم‌ و ششم بدون فیبرنوری امکان‌پذیر نیست. نمی‌توان با فناوری بی‌سیم، ظرفیت خوبی را به مردم ارائه داد. زمانی که ۲۰ میلیون پوشش برای خانوارها ایجاد شود، یعنی ما فیبر را تا سر کوچه مردم ببریم عملاً برای توسعه آنتن‌های نسل پنجم آمادگی خواهیم داشت.»

وزیر ارتباطات همچنین با اعلام اینکه حدود ۷۰-۸۰ درصد ترافیک مصرفی کاربران در کشورهای پیشرفته بر بستر اینترنت ثابت است، گفت: «این عدد در ایران برعکس است و باید آن را تغییر دهیم تا کمک کند که سرعت در ارتباطات سیار افزایش پیدا کند.»

به گفته‌ی او مقدمات توسعه نسل پنجم از گذشته آغاز شده و برای سرعت‌ گرفتن آن، مذاکرات لازم برای واگذاری فرکانس ۳۷۰۰-۳۸۰۰ انجام شده است و به زودی مزایده آن انجام می‌شود: «مذاکرات دیگری برای باندهای فرکانسی در دست نهادهای دیگر نیز در حال انجام است تا مشکلی از نظر تأمین منابع لازم برای توسعه نسل پنجم اینترنت وجود نداشته باشد.»

تعداد سایت‌های نسل پنجم زیر ۵ درصد است

مدل اقتصادی نسل پنجم اینترنت بخش دیگری از صحبت‌های وزیر ارتباطات در همایش ملی 5G بود. زارع‌پور با اشاره به صدور پروانه همگرایی برای اپراتورهای ثابت و مجوز فعالیت ۹ اپراتور اینترنت ثابت در اینترنت سیار گفت: «در حال کار کردن روی مدل اقتصادی نسل پنجم اینترنت هستیم.» او درباره مدل اقتصادی نسل پنجم اضافه کرد نسل پنجم اینترنت متناسب با برنامه‌ها پیش نرفت و مدل اقتصادی این شبکه مدلی نیست که اپراتور مایل به سرمایه‌گذاری بر آن باشد. همچنین زیرساخت‌ها فراهم نبوده است.

او همچنین به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد که در آن دستگاه‌ها مکلف به برنامه‌ریزی برای استفاده حداکثری از فناوری‌های جدید مثل اینترنت اشیا و هوش مصنوعی شده‌اند: «تمام این‌ها نیاز به زیرساخت پرسرعت، باکیفیت و امن دارد. جهت‌گیری وزارت ارتباطات نیز به همین سمت و سو است. در حال حاضر برای هر کار ملی مبتنی بر فناوری در کشور آمادگی داریم؛ اما حالا که قرار است صنایعی مانند کشاورزی هوشمند شوند باید بدانیم که زیرساخت فعلی پاسخگو نیست و باید از فناوری‌های جدید استفاده کرد. وضع موجود، به‌هیچ‌وجه رضایت‌بخش نیست و با سرعت درحال‌توسعه پروژه‌های زیرساختی هستیم. اگر کسی جای بنده بود دست به کارهای زیرساختی نمی‌زد چرا که به‌طور مثال همین فیبرنوری نیاز به حفاری در تمام خیابان‌ها و کوچه‌ها دارد و باید با تعداد زیادی شهردار، فرماندار، استاندارد و مسئولان مدیریت شهری مذاکره کرد که همین مسئله کار را سخت می‌کند.»

وزیر ارتباطات با اعلام اینکه تعداد سایت‌های نسل پنجم در کشور زیر ۵ درصد است، تأکید کرد بر اساس سند معماری شبکه ملی اطلاعات تا پایان دولت باید ۱۰ درصد کاربران مصرف‌کننده فناوری‌های جدید باشند که فناوری جدید در بخش اینترنت سیار نسل پنجم اینترنت است.

مدیرعامل ایرانسل هم یکی دیگر از سخنران‌های این همایش بود. او هفته گذشته هم در رویداد ۱۷ سالگی ایرانسل از موانع توسعه اینترنت نسل پنجم گفته بود. از جمله اینکه بعضی از گوشی‌های نسل جدید که اینترنت 5G را پشتیبانی می‌کنند در کشور ما قفل هستند.

عباسی آرند در همایش ایران 5G با اشاره به راه‌اندازی سایت ۶۵۰ نسل پنجم گفت در حال حاضر ۶ میلیون مشترک با قابلیت اینترنت نسل پنج در کشور فعال است و ۶۰۰ هزار نفر از آن استفاده می‌کنند و اشاره کرد که در ایران نمی‌شود امیدوار بود هوشمندسازی در صنعت با 5G رونق بگیرد.

پیش از این در شهریور ماه هم رئیس مرکز تحقیق و توسعه اپراتور همراه اول گفته بود که سایت 5G برای اپراتورها صرفه اقتصادی ندارد اما با تغییر تعرفه‌ها ممکن است سرمایه‌گذاری در 5G منطقی باشد.

227227

مجله خبری بیکینگ

نمایش بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا