پرفروش ترین خودروهای دنیا در سال ۲۰۲۱ کدامند؟ از فورد سری F تا سوزوکی کری
پرفروش ترین خودروهای دنیا در سال ۲۰۲۱ کدامند؟ از فورد سری F تا سوزوکی کری
با ورود به سال جدید و انتشار آمار، پرفروش ترین خودروهای دنیا مشخص شدهاند. نگاهی به لیست این مدلها نشان میدهد مردم کشورهای مختلف سلایق متفاوتی دارند و بر اساس فاکتورهای متفاوتی اقدام به خرید خودرو میکنند. برای مثال در آمریکای شمالی خودروهای شاسیبلند و پیکاپ بسیار پرطرفدارتر از بقیه هستند. اما در اروپا مشتریان کماکان خودروهای کوچک را به مدل های بزرگتر ترجیح میدهند. از این رو فروش هاچبکها، سدانها و کراساوورهای کامپکت در این قاره بیشتر از سایر مناطق است. در کشورهایی مثل استرالیا، آرژانتین و برزیل پیکاپهای سایز متوسط پرطرفدارتر هستند. در کشور پرجمعیتی مثل اندونزی هم ونها مشتریان بیشتری دارند. حال با این پیش زمینه دعوت میکنیم همراه بیکینگ باشید تا نگاهی مختصر به پرفروشترین مدلهای چند بازار مهم داشته باشیم.
از آمریکا شروع میکنیم، کشوری که پس از چین دومین بازار بزرگ خودرو را دارد. همچون سالهای گذشته در سال ۲۰۲۱ نیز فورد سری F در جلب نظر مثبت مشتریان آمریکایی موفقتر عمل کرده است. این سری فوق العاده محبوب در مجموع 726,004 دستگاه فروخته و در صدر ایستاده است. برای اینکه درک بهتری از این رقم داشته باشید، باید بگوییم از هر ۱۰۰ خودروی سبک فروخته شده در آمریکا ۵ دستگاه به سری F تعلق داشته است. این سری شامل مدل های F-150 ،F-250 ،F-350 و F-450 میشود.
عنوان دومین مدل پرفروش بازار آمریکا در سال ۲۰۲۱ به پیکاپ رم رسیده است. مثل سری F این پیکاپ نیز نسخههای مختلفی دارد که در مجموع حدود ۵۶۹ هزار دستگاه از آنها در سال گذشته توسط مشتریان آمریکایی خریداری شده است. سری شورلت سیلورادو هم با تحویل نزدیک به ۵۳۰ هزار دستگاه در جایگاه سوم قرار دارد.
علاوه بر آمریکا فورد سری F در کانادا نیز پرفروش ترین خودرو بوده و رکورد 111,332 دستگاه را ثبت کرده است.
همانند آمریکایی شمالی، در آمریکای جنوبی نیز پیکاپها محبوب هستند. در کشور برزیل که بزرگترین بازار خودروی آمریکای لاتین به شمار میرود، پیکاپ فیات استرادا پرفروشترین مدل سال 2021 بوده است. این پیکاپ کم نام و نشان ایتالیایی 5.5 درصد از بازار را تصاحب کرده و آمار فروش آن به حدود ۱۰۹ هزار دستگاه میرسد. این بهترین رکوردی است که پیکاپ کوچک ایتالیایی از زمان عرضه در سال ۱۹۹۶ تاکنون ثبت کرده است.
پس از استرادا، دو خودروی کوچک شهری در رتبههای دوم و سوم قرار دارند که عبارتند از هیوندای HB20 و فیات آرگو. این مدلها به ترتیب فروشی برابر با 86,455 و 84,644 دستگاه داشتهاند.
در آرژانتین نیز عنوان پرفروشترین خودروی سال ۲۰۲۱ به محصولی از فیات رسیده است. در این کشور سدان فیات کرونوس با ثبت رکورد ۳۷,۴۳۵ پرفروشترین خودروی سال ۲۰۲۱ لقب گرفته است. قیمت مناسب، طراحی قابل قبول و گستردگی شبکه فروش و نمایندگیها از مزایای این خودروی مونتاژ داخل هستند.
تویوتا هایلوکس که در سه سال منتهی به 2021 پرفروشترین خودروی آرژانتین بوده، در سال گذشته با تحویل حدود 37 هزار دستگاه به رتبه دوم تنزل پیدا کرده است. رتبه سوم در اختیار رقیب آلمانی این پیکاپ یعنی فولکس واگن آماروک قرار دارد.
در قاره اروپا که سومین بازار بزرگ خودروی دنیا به حساب میآید، شرایط متفاوت از کشورهای یاد شده است. برای مثال در آلمان هاچبک فولکس واگن گلف همچون سالهای گذشته با فروش نزدیک به 92 هزار دستگاه رتبه اول را از آن خود کرده است. اما نکته مهم اینکه سهم گلف باز هم از بازار کاهش یافته و حالا به فقط 3.5 درصد رسیده است. بد نیست بدانید از سال ۱۹۸۰ تاکنون این رقم کمترین سهم گلف از بازار آلمان به شمار میرود.
جالب اینکه دومین و سومین مدل پرفروش آلمان در سال ۲۰۲۱ ساخت فولکس واگن هستند. این عناوین به ترتیب به دو کراساوور T-Roc و تیگوان رسیدهاند.
در دومین بازار بزرگ اروپا یعنی فرانسه، این پژو ۲۰۸ است که با کنار زدن رنو کلیو به عنوان پرفروشترین خودرو نائل شده است. پیروزی ۲۰۸ در شرایطی رقم خورده که از سال ۲۰۰۴ به این طرف کلیو همواره پرفروشترین خودروی فرانسه بود. پس از پژو ۲۰۸ و رنو کلیو، هاچبک اقتصادی داچیا ساندرو در رتبه سوم ایستاده است. فروش ساندرو در سال گذشته ۴۴ درصد رشد کرده که رقمی چشمگیری است.
در بریتانیا برای اولین بار از سال ۲۰۰۹، مدلی غیر از فورد فیستا به عنوان پرفروشترین خودروی سال دست یافته است. این خودرو مدلی نیست جز واکسهال کورسا که توانسته نزدیک به 41 هزار مشتری را جذب کند. البته ذکر این نکته ضروری است کورسا بخاطر رقابت درون خانوادگی موجود بین فیستا و پوما موفق شده گوی سبقت را از رقیب آمریکایی خود برباید.
شاید فکر کنید پس از واکسهال کورسا، فورد فیستا در رتبه دوم قرار دارد. اما اینگونه نیست، چرا که تسلا مدل 3 با فروش نزدیک به ۳۵ هزار دستگاه رتبه دوم را از آن خود کرده است. رتبه سوم هم با ثبت رکورد 34,792 دستگاه به مینی تعلق دارد.
در ایتالیا برندهای داخلی با استقبال بهتری مواجه هستند. همین مسئله سبب شده فیات پاندا با فروش تقریبا 112 هزار دستگاه در رتبه اول بایستد. هاچبک کوچک شهری فیات ۵۰۰ هم با جذب تقریبا 45 هزار مشتری در رتبه دوم ایستاده است. رتبه سوم نیز با فروش تقریبا ۴۴ هزار دستگاه به هاچبک لانچیا اپسیلون رسیده است.
در اسپانیا دو کراساوور سئات آرونا و هیوندای توسان با ثبت رکوردی نزدیک به هم صدرنشینان جدول فروش هستند. این دو خودرو موفق به ثبت رکوردهای 21,946 و 21,258 دستگاه شدهاند. رتبه سوم هم با فروش بیش از ۲۰ هزار دستگاه به داچیا ساندرو تعلق دارد.
در بازار اسپانیا دو نکته جالب به چشم میخورد. اول اینکه سئات آرونا در سال ۲۰۱۷ معرفی شده و در این مدت کوتاه توانسته بر همه رقبای خود غلبه کند. نکته دوم هم به طوفان هیوندای توسان مربوط میشود. نسل چهارم این اتومبیل کرهای به تازگی وارد بازار شده و در کلاس کراساوورهای کامپکت بسیار موفق عمل کرده است.
در کشور ترکیه فیات Egea با فروش تقریبا 50 هزار دستگاه همچون سالهای گذشته بر صدر جدول تکیه زده است. بد نیست اشاره کنیم این خودرو از سال ۲۰۱۶ به این طرف همواره پرفروشترین مدل ترکیه بوده است. تویوتا کرولا با فروش بیش از ۴۱ هزار دستگاه در رتبه دوم ایستاده و رنو کلیو هاچبک هم با فروش تقریبا ۳۶ هزار دستگاه در رتبه سوم قرار دارد.
اما در همسایه شمالی ایران یعنی روسیه، برند لادا حکمرانی میکند. رتبه نخستین فروش در این کشور به وستا رسیده، مدلی که نزدیک به ۱۱۴ هزار دستگاه از آن توسط شهروندان روسی خریداری شده است. رتبه دوم هم با ثبت رکورد 111,430 دستگاه به مدل گرانتا تعلق دارد. پس از این دو خودرو، کیا ریو توانسته با جذب حدود ۸۳ هزار مشتری جایگاه سوم را از آن خود کند.
در جنوب شرق آسیا و در اندونزی که پس از تایلند دومین بازار بزرگ منطقه محسوب میشود، ونها بسیار محبوب هستند. بر اساس آمار، این دسته از خودروها ۴۵ درصد از آمار فروش سال ۲۰۲۱ را به خود اختصاص دادهاند. از بین مدلهای موجود هم تویوتا اوانزا موفقتر از بقیه عمل کرده و رکورد فروش 66,109 دستگاه را از خود برجای گذاشته است.
میتسوبیشی Xpander با فروش نزدیک به ۵۵ هزار دستگاه در رتبه دوم حضور دارد. سوزوکی کَری نیز حدود ۵۳ هزار فروش داشته و در رتبه سوم ایستاده است.