ناسا اولین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب را منتشر کرد
ناسا اولین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب را منتشر کرد
ناسا اولین تصاویر گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب یا JWST را به اشتراک گذاشت. ثبت این تصاویر که البته تار و مبهم هستند، حدود 25 ساعت طول کشیده است.
اولین تصویر تلسکوپ جیمز وب
در این تصویر، 18 نقطه نوری دیده میشود که تمام آنها نشاندهنده ستاره موسوم به HD 84406 هستند که تقریباً 258.5 سال نوری از ما فاصله دارد. نور جمعآوری شده توسط هر بخش آینه اولیه به آینه ثانویه وب منعکس شده، سپس با استفاده از یکی از ابزارهای تصویربرداری مهم تلسکوپ که دوربین مادون قرمز نزدیک یا NIRCam نام دارد، اندازهگیری میشود.
به گفته ناسا، فرآیند تولید این تصویر تار و مبهم حدود 25 ساعت طول کشیده و 18 تصویر ستاره HD 84406 توسط بیش از 1500 تصویر ساخته شده که جیمز وب در موقعیتهای مختلف از آن گرفته است. در ماههای آینده تنظیمات مختلفی برای تلسکوپ انجام خواهد شد و آینه آن به درستی تراز میشود. در نهایت زمانی که تمام آینهها برای ایجاد یک سطح یکپارچه تراز شوند، این 18 ستاره به یک ستاره تبدیل میشود.
«مایکل مک الوین»، دانشمند پروژه JWST در وبلاگ ناسا نوشت:
«پرتاب وب به فضا البته که یک رویداد هیجان انگیز بود، اما برای دانشمندان و مهندسان اپتیک و لیزر، یک لحظه بسیار مهم محسوب میشود، زمانی که نور یک ستاره با موفقیت از طریق سیستم راه خود را به یک سنسور طی میکند.»
تلسکوپ جیمز وب پس از چند تاخیر، سرانجام ماه گذشته با موفقیت به فضا پرتاب شد. تقریبا دو هفته بعد از آن JWST آخرین بخش فرآیند بازگشایی خود را پشت سر گذاشت و سپس در اوایل این ماه در مدار لاگرانژی L2 قرار گرفت.
ناسا انتظار دارد تا اولین تصاویر واضح و مشخص این تلسکوپ برای رصدهای علمی در تابستان ارائه شوند. اما هم اکنون تیم JWST از نتایج اولیه مراحل تصویربرداری و تراز تلسکوپ هیجانزده هستند که آن را یک قدم به ثبت عکسهای شگفتانگیز نزدیکتر میکند.