قدیمیترین مورد شناختهشده سرطان در انسان متعلق به چه زمانی است؟

قدیمیترین مورد شناختهشده سرطان در انسان متعلق به چه زمانی
است؟
استخوان انگشت پا با قدمت ۱٫۷ میلیون سال، اولین مورد سرطان شناختهشده در انسانتباران بهشمار میرود؛ اما نخستین سند کتبی سرطان، بسیار دیرتر از این زمان به ثبت رسیده است.
ایمهوتپ، ریاضیدان، پزشک و معمار مصر باستان، ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد چیزی نوشت که بهعنوان پاپیروس ادوین اسمیت شناخته میشود و درواقع کتابی درسی در مورد آسیبهای بدنی و روشهای جراحی است. او در این نوشته، ۴۸ مورد پزشکی ازجمله چند مطالعهی موردی درخصوص سرطان پستان را شرح میدهد.
متن تاریخی یادشده، بهصورت هیراتیک (سیستم نوشتاری مصر باستان) نوشته شده بود و بعدا باستانشناسی آمریکایی بهنام جیمز هنری براستد آن را در قالب کتابی دو جلدی به انگلیسی ترجمه کرد. ایمهوتپ در کتاب خود، ویژگی انواع مختلف تومورها ازجمله «تومورهای چربی» و «تومورهای سخت» را توصیف کرده است.
بهنقل از کتاب «امپراطور تمام بیماریها: بیوگرافی سرطان»، ایمهوتپ در کتاب خود همچنین توصیفاتی از یک تومور پستان ارائه کرد و آن را بهعنوان «تودهای برآمده در سینه» شرح داد که مانند «میوه خونی کال»، سرد، سفت و متراکم است.
هرچند ایمهوتپ در کتاب خود چند روش درمانی برای برخی از موارد پزشکی ارائه میدهند، تومور پستان را یک بیماری بدون درمان معرفی میکند. بااینحال وی به بهترین روشها که شامل ساخت پمادی از چربی، عسل و پرز است، برای محدودکردن انواع دیگر تومورها اشاره میکند.
براساس مطالعهای که سال ۲۰۱۶ منتشر شد، پاپیروس ادوین اسمیت نهتنها نگاهی اجمالی به چگونگی انجام جراحی در هزاران سال قبل به دست اولین جراحان احتمالی جهان در مصر باستان را ارائه میدهد، بلکه دربردارندهی برخی از قدیمیترین شواهد ثبتشده تاکنون از سرطان نیز است.
دلیل ایجاد سرطانهای ماقبل تاریخ هنوز مشخص نیست. درست مانند انسانهایی که قبل از ما زندگی کردند، ما هم در تلاش هستیم تا بفهمیم که چه چیزی باعث بروز سرطان میشود و بهترین راههای درمان این بیماری چیست.