نئاندرتالها با قدیمیترین نیزههای چوبی دنیا اسبهای وحشی را شکار میکردند

نئاندرتالها با قدیمیترین نیزههای چوبی دنیا اسبهای وحشی را شکار میکردند
یافتههای جدید باستانشناسان نشان میدهد که حدود ۲۰۰ هزار سال پیش، نئاندرتالها گروههای منسجمی برای شکار تشکیل میدادند، با برنامهریزی قبلی در شکارگاه خود کمین کرده و با استفاده از استراتژیهای پیچیده، اسبهای وحشی را به سوی تلههای مرگبار هدایت میکردند.
در سال ۱۹۹۴، باستانشناسان در محوطه باستانی شونینگن در شمال آلمان، مجموعهای از ابزارهای شکار، از جمله نیزههای چوبی، چوبهای دو سر تیز، ابزارهای سنگی و بقایای بیش از ۵۰ اسب را کشف کردند. قدمت یافتهها پیشتر حدود ۳۰۰ هزار سال تخمین زده شده بود، اما اکنون، با استفاده از روشهای نوین تاریخگذاری، ۱۰۰ هزار سال جوانتر تخمین زده میشود؛ یعنی به دورهای تعلق دارند که نئاندرتالها در اروپا زندگی میکردند و ابداع روشهای شکار گروهی را نیز آغاز کرده بودند.
مجموعهی شونینگن شامل ۹ نیزهی کامل، یک نیزه بلند و چوبهای پرتابی است که بهدلیل حفظ کامل، بهعنوان تنها مجموعهی کاملاً حفظشده از سلاحهای چوبی دوران پارینهسنگی شناخته میشود. در گذشته، پژوهشگران گمان میکردند که این سلاحها توسط انسان هایدلبرگی (Homo heidelbergensis)، جد مشترک انسانهای نوین و نئاندرتالها ساخته شدهاند، اما تاریخگذاری جدید که از تجزیهوتحلیل لایههای رسوبی و با استفاده از روشهای دقیق ترمیم تاریخ انجام شده، نشان میدهد که این سلاحها ۲۰۰ هزار سال قدمت دارند و در زمان نئاندرتالها استفاده شدهاند.