سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری جنرال موتورز برای تولید وانت برقی و باتری
سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری جنرال موتورز برای تولید وانت برقی و باتری
جنرال موتورز قصد دارد سرمایهای در حدود ۷ میلیارد دلار برای تأسیس کارخانه ساخت باتری خودروهای برقی و وانتهای برقی سرمایهگذاری کند.
شرکت جنرال موتورز که مدتها تنها وانت و خودروهای شاسیبلند بنزینسوزی تولید میکرد که بلای جان محیطزیست بودند، اکنون قصد دارد به سمت تولید وانتهای برقی روی آورد و برای افزایش تولید وسایل نقلیه برقی بیشاز خودروسازان دیگر فعال در این حوزه تلاش میکند.
مسئولان این شرکت اعلام کردهاند قصد دارد برای ساخت یک کارخانه تولید باتری وسایل نقلیه برقی در میشیگان مبلغی در حدود ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری کند. آنها تغییر کاربری یکی از کارخانههای فعلی خود جهت تولید وانتهای برقی را نیز در برنامههای خود دارند.
جنرال موتورز قصد دارد برای ساخت باتریهای وسایل نقلیه برقی با شرکت الجی کمیکال LG( Chemical) همکاری کنند. ۲.۶ میلیارد دلار از آن سرمایه ۷ میلیارد دلاری برای ساخت یک کارخانه جدید تولیدکننده سلول باتری که ظاهراً فعالیت آن از سال ۲۰۲۴ آغاز خواهد شد، صرف خواهد شد. ۴ میلیارد دلار از این سرمایه نیز برای تبدیل یکی از کارخانههای فعلی جنرالموتورز به کارخانه تولیدکننده وسایل نقلیه برقی در نظر گرفته شده است.
البته این شرکت در آینده نیز به تولید خودروهای بزرگ ادامه خواهد داد؛ اما بهجای استفاده از موتورهای احتراقی بزرگ آلاینده در آنها، از موتورهای برقی دوستدار محیطزیست استفاده میکند. جنرالموتورز تصمیم دارد در کارخانه تولید خودروهای برقی خود وانتهای برقی شوی سیلورادو (Chevy Silverado EV) و جیام سی سیرا (GMC Sierra) را تولید کند.
به گفته ماری بارا (Mary Barra)، مدیرعامل و سرپرست جنرالموتورز طرفداران خودروهای این شرکت از این تصمیم آن استقبال و خودروهای برقی جدید آن را پیشخرید کردهاند. جنرالموتورز ۸۲۴ میلیون دلار کمک دولتی بهعنوان مشوق اقتصادی از مسئولان ایالت میشیگان دریافت کرده و در مقابل مسئولان این شرکت مدعی هستند این سرمایهگذاری میتواند ۴۰۰۰ فرصت شغلی ایجاد کند.
شرکت فورد، بزرگترین رقیب جنرال موتورز هم اعلام کرده است قصد دارد ۱۱ میلیارد دلار برای تأسیس ۳ کارخانه تولیدکننده باتری خودروهای برقی سرمایهگذاری کند. شرکت استلانتیس شرکت مادر خودروسازیهای کرایسلر، دوج، جیپ و رام نیز اعلام کرده قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ حداقل ۳۵.۵ میلیارد دلار برای توسعه و تولید خودروهای برقی و فناوریهای مرتبط با این حوزه سرمایهگذاری کند.
رئیسجمهور بایدن هم اذعان کرده افزایش تولید خودروهای برقی باید بهجایی برسد که تا سال ۲۰۳۰ نیمی از خودروهای جدیدی که در این کشور به فروش میرسند، خودروهای برقی باشند. در نیمه نخست سال ۲۰۰۱ تنها ۳ درصد از خودروهای جدید فروختهشده در این کشور خودروهای برقی بودهاند و این آمار در چین و اروپا در مدت مشابه به ترتیب ۱۲ و ۱۵ درصد بوده است.