بزرگترین هکهای تاریخ؛ از ویروس ملیسا تا افشای اطلاعات ۳ میلیارد کاربر یاهو

بزرگترین هکهای تاریخ؛ از ویروس ملیسا تا افشای اطلاعات ۳
میلیارد کاربر یاهو
۱. استفاده از احراز هویت چندعاملی (MFA) برای حسابهای آنلاین خود
این ویژگی باعث میشود که علاوه بر رمز عبور، اطلاعات دومی مانند یک کد یا کلید فیزیکی را برای ورود به حساب خود وارد کنید. بنابراین حتی اگر شخصی رمز عبور شما را حدس بزند یا آن را بدزدد نمیتواند بدون داشتن کد دوم به حساب شما دسترسی پیدا کند، پس بهتر است چنین قابلیتی را که اکثر پلتفرمها از آن پشتیبانی میکنند، روی سرویسهایی که حاوی اطلاعات حساس یا شخصی هستند مانند ایمیل، رسانههای اجتماعی و برنامههای بانکداری و خرید فعال کنید.
۲. استفاده از برنامههای مدیریت رمزهای عبور
پسورد منیجرها برنامههایی هستند که رمزهای عبور تصادفی و پیچیدهای را برای شما تولید میکنند و آنها را به صورت ایمن در صندوقی رمزگذاری شده ذخیره میکنند. بنابراین برای دسترسی به تمام رمزهای عبور خود فقط باید یک رمز اصلی را به خاطر بسپارید. به این ترتیب، لازم نیست از رمز عبور یکسان در چندین سایت استفاده کنید که میتواند شما را در برابر هک آسیبپذیر کند.
بهترین برنامههای توسعهیافته در این زمینه، Google Authenticator و Microsoft Authenticator هستند که با درصد بالایی از برنامهها و سایتها به خوبی کار میکنند.
۳. آشنایی با نحوهی انجام حملات فیشینگ
فیشینگ تکنیکی است که هکرها از آن برای فریب شما استفاده میکنند تا اطلاعات شخصی یا مالی خود را فاش کنید یا روی پیوندها یا پیوست های مخرب کلیک کنید. آنها اغلب ایمیلها یا پیامهایی ارسال میکنند که به نظر میرسد از منابع قانونی مانند بانکها، سازمانهای دولتی یا خدمات آنلاین آمدهاند و از شما میخواهند جزئیات حسابتان را تایید کنید، اطلاعات پرداختتان را بروزرسانی یا جایزهای دریافت کنید.
برای جلوگیری از فیشینگ، همیشه باید قبل از کلیک کردن یا پاسخ دادن، آدرس فرستنده، املا و دستور زبان پیام و URL پیوند را بررسی کنید. همچنین هرگز نباید اعتبار یا اطلاعات حساس خود را در وبسایتهایی که ایمن یا قابل اعتماد نیستند وارد کنید.
۴. استفاده از مسدودکنندههای تبلیغاتی
مسدودکنندههای تبلیغات برنامههای افزودنی یا جداگانهای هستند که از نمایش تبلیغات در وبسایتها و برنامههایی که بازدید میکنید جلوگیری میکنند زیرا تبلیغات میتوانند علاوهبر آزاردهنده و مزاحم بودن خطرناک نیز باشند. برخی از تبلیغات ممکن است حاوی بدافزار یا نرمافزارهای جاسوسی باشند که در این صورت ممکن است دستگاه شما آلوده و اطلاعاتتان سرقت شود.
برخی از تبلیغات همچنین میتوانند رفتار و ترجیحات آنلاین شما را ردیابی کنند و آنها را به تبلیغکنندگان یا هکرهای شخص ثالث بفروشند. با استفاده از مسدودکنندههای تبلیغاتی، میتوانید سرعت و عملکرد مرور خود را بهبود ببخشید، از حریم خصوصی خود محافظت کنید و خطر هک شدن را کاهش دهید.
۵. توجه به دسترسیهای داده شده به برنامهها
هر برنامهای برای کارکرد درست، نیاز به دسترسیهای مختلفی دارد مثلاً برنامههای مربوط به عکسبرداری نیاز به دسترسی دوربین و حافظه داخلی دارند یا در زمینه ضبط صدا و مانند آن، این برنامهها باید دسترسی میکروفون را داشته باشند. هنگامی که برنامهای نصب کردید و آن برنامه به دسترسیهایی بیش از حد و غیرمعمول نیاز داشت، در اینجا باید به سالم بودن آن شک کنید.
این برنامهها میتوانند اطلاعات تماس و فایلهای شخصی شما را ذخیره و برای سازنده خود بفرستند و مشکلاتی را برای شما ایجاد کنند، آن هم بدون اینکه شما متوجه آنها شوید.
حال که با بزرگترین هکهای دنیا و مشکلاتی که برای شرکتهای بزرگ ایجاد کرده بودند آشنا شدید بهتر است که از این به بعد نسبت به دنیای دیجیتال هوشیارتر باشید و رعایت نکات گفتهشده را جدی بگیرید. اگر شما نیز به هر نحوی قربانی و اطلاعاتتان هک شده، میتوانید با اشتراک گذاشتن آنها در بخش نظرات، تجربه ما و سایر کاربران را افزایش دهید.